“De digitale economie draait in de cloud”

Gepubliceerd op 01/06/2017 in Nieuws

“De digitale economie draait in de cloud”

Alles on premise? Dat idee hebben de meeste bedrijven intussen laten varen. Voor iedere behoefte zoeken ze de best passende oplossing. Fabrice Feyten, Product Line Manager Cloud Solutions bij Proximus, licht het hybride-model toe.

“De cloud heeft de mainstream intussen al een tijd bereikt. Daar haakt ook Proximus op in. We gaan voor een hybride modulaire strategie, waarbij we de applicaties centraal stellen. We geloven niet in cloud om de cloud. Vanuit een hybride aanpak heb je de mogelijkheid om in functie van de specifieke behoeften van de business – en de concrete nood aan een bepaalde applicatie – telkens de best passende oplossing te kiezen.”

Multicloud

“Ook vandaag kiezen bedrijven nog vaak voor on premise, voornamelijk wanneer het om bedrijfskritische toepassingen gaat. Voor andere behoeften kijken ze sneller naar onder meer managed IaaS services en Software as a Service. Het gebruik van de cloud evolueert. Er is bijvoorbeeld veel interesse om in de cloud (sneller) nieuwe toepassingen te ontwikkelen en innovatie te doen . Zo komen we vanzelf op het terrein van de multicloud, waarbij een bedrijf op zoek gaat naar een oplossing om al die verschillende clouds (Onpremise , Service provider , Public ) met elkaar te verbinden. Daar hebben we bij Proximus het cloud connectivity portfolio voor ontwikkeld.”

“Wellicht neemt België op het vlak van cloud een iets meer afwachtende houding aan. Belgische bedrijven zijn doorgaans wat conservatiever. De adoptie verloopt wat trager. De Scandinavische landen lopen voorop, net zoals de Verenigde Staten. Hoe dan ook leven we vandaag in een digitale economie, gebaseerd op applicaties en op businessprocessen die zich steeds meer in de cloud bevinden.”

Kmo zoekt eenvoud

“In de Belgische markt is het meeste verschil te merken tussen grote bedrijven en kmo’s. Grote ondernemingen maken meestal een duidelijke keuze voor het hybride model en werken intussen met verschillende types cloud , en nemen verschillende oplossingen af (IaaS , PaaS, SaaS …). De Belgische kmo heeft meer nood aan een eenvoudige oplossing om met al zijn applicaties naar de cloud te stappen. Die vraag beantwoorden we met de Proximus “KMO in the cloud “oplossing.”

Meer weten?

Op een studiedag van Beltug getuigden vier bedrijven over hun visie op het datacenter en de cloud.

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!