Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Belfius Smart City Awards 2015

Gepubliceerd op 04/12/2015 in Nieuws

Belfius Smart City Awards 2015

In aanwezigheid van een 200-tal genodigden vond op 2 december in Brussel de allereerste uitreiking plaats van de Belfius Smart City Awards 2015. De stad Antwerpen kon met het project ‘Stadslab2050 – Energie voor het Antwerpse hart’ de hoofdprijs in de wacht slepen.

Het Antwerpse project ‘Stadslab2050’ wil van Antwerpen een duurzame stad maken. Door middel van samenwerkingen tussen verschillende bedrijven, bewoners, de overheid en Antwerpse organisaties werden trajecten uitgezet die tot concrete acties leidden. Eén daarvan was ‘Energie voor het Antwerpse hart’ waarbij Smart Grid Flanders, Unizo Antwerpen Stad en Eandis het stadsbestuur versneld lieten inzetten op energiebesparing en het promoten van duurzame energie in een testgebied van het stadscentrum. 

Snelheid van technologie
Spreker Kent Larson, directeur van het ‘Media Lab’s Changing Places’ – deel uitmaakt van het Massachusetts Institute of Technology – zorgde voor een van de hoogtepunten van de avond. Zijn sterk inspirerende kijk op technologie en wetenschappelijk onderzoek rond hedendaagse en toekomstige stadsontwikkeling met oog voor alle aspecten (wonen, leven, duurzaamheid …) was een echte eyeopener voor het aanwezige publiek.

Belfius Smart City Awards 2016
Verder kondigde de CEO van Belfius voor 2016 een nieuwe editie van de awards aan. Deze keer zullen deelnemers ingedeeld worden in 3 categorieën: grote steden, middelgrote en kleinere entiteiten en het bedrijfsleven actief in de Smart Cities.

Winnaars Agoria Smart City Technology Awards
Tijdens de feestelijke avond vielen naast Antwerpen nog 4 andere steden in de prijzen. Mechelen (project Lunavision), Luik (project Vélocité), Gent (project Onlinetool energiezuinig renoveren) en de Gewestelijke Overheidsdienst van Brussel (project Fix My Street.Brussels) kregen van de technologiefederatie Agoria een award voor de beste ‘technologie’-stadsprojecten.

 

Foto © Eventattitude / E. Charneux

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!