Bent u écht overal bereikbaar?

Gepubliceerd op 13/02/2019 in Nieuws

Bent u écht overal bereikbaar?

Waar gebruikt u uw gsm het vaakst? Veel kans dat het binnen is. Inderdaad: naar schatting gebeurt 80% van het mobiele gebruik binnen de muren van een gebouw.

Blijf verbonden dankzij Proximus 4G!

Ontdek 4G

In hoogtechnologische fabrieken, bijvoorbeeld, worden de productielijnen meer en meer aangestuurd door software of apps op tablets en smartphones. En daarvoor is er 4G-dekking nodig. Maar door het gebruik van staal en betere thermische isolatiematerialen voor gebouwen verzwakt het mobiele signaal. Gevolg: medewerkers zijn minder goed bereikbaar, productielijnen vallen stil … En dat leidt tot rendementsverliezen en heeft uiteindelijk ook een financiële impact.

Hoe zit het met de 4G-dekking?

De kwaliteit van ons mobiele netwerk wordt regelmatig gemeten door CommSquare, een onafhankelijk bedrijf dat de netwerkprestaties van Proximus vergelijkt met andere Belgische operatoren. Eind 2018 had 99,5%* van de bevolking binnenshuis Proximus-ontvangst.

Hoe groen is het mobiele netwerk van Proximus?

Onze mobiele netwerkteams werkten aan een oplossing om het elektriciteitsverbruik van onze mobiele antennes drastisch te verminderen. Het Mobile Dynamic Power Management systeem, of Green ICT, laat ons toe om de capaciteit van de antenne automatisch en op afstand aan te passen in functie van de trafiek. We kunnen het vergelijken met slimme verlichting in een gebouw die enkel werkt als er iemand aanwezig is.

Hoe zit het met de gesprekskwaliteit bij de operatoren?

Dankzij de voortdurende optimalisaties van het netwerk is Proximus de Beste Belgische operator op het vlak van gesprekskwaliteit en voor de snelste call set up.

Wat mobiel internet betreft, bevestigt de door CommSquare gemeten gebruikerservaring de poleposition van Proximus: dit is goed zichtbaar in de YouTube-tests waar 97% van de YouTube-video's in minder dan 3 seconden begon!

Internationaal heeft OpenSignal, dat de maatstaf is op het vlak van klantenervaring, de Mobile Video Experience Award uitgereikt aan Proximus voor het leveren van de beste Overall Video Experience in België. Hulpdiensten vertrouwen daarom op 4G van Proximus.

Lees verder

*Indoor dekking zoals gemeten door het onafhankelijke CommSquare-kantoor, dat het Proximus-netwerk regelmatig test. Van 07/11 tot 28/11/2018 heeft een voertuig met meerdere ontvangers 10.200 km afgelegd op de Belgische wegen, waarbij de dekking en kwaliteit van mobiele netwerken overal wordt gemeten.

Combineer smartphone en abonnement

Kies de nieuwste smartphone met het mobiel abonnement dat bij uw past!

Vanaf € 57,02

Maak uw keuze

Blijf verbonden via het beste netwerk

Kies een mobiel abonnement dat past bij de behoeften van uw bedrijf.

Onbeperkt bellen en toegang tot 5G vanaf 24

Kies een abonnement

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team