Architectenbureau B2Ai koos security-oplossing van Check Point

Gepubliceerd op 25/11/2020 in Klantenverhalen

IT vormt het hart van architectenbureau B2Ai. IT Manager Tom Van den Abeele: “Hier staan geen tekentafels meer. Wanneer de IT-systemen niet beschikbaar zouden zijn, valt het hele bedrijf stil. Daarom hadden we een nieuwe security-oplossing nodig.”

Architectenbureau B2Ai koos security-oplossing van Check Point

Verdediging tegen phishing

Het aantal cyberaanvallen neemt alleen maar toe. Dat speelde mee in de beslissing van B2AiNieuw venster om extra in security te investeren. “We zagen vooral een duidelijke toename in het aantal phishing e-mails”, verduidelijkt Tom Van den Abeele, IT manager van B2Ai. “Dat is één van de reden waarom we investeren in een nieuwe beveiliging.

We hebben ook heel veel connecties van en naar externe partijen, van wie we onder meer cloudtoepassingen gebruiken. Voor de beveiliging van al dat verkeer kan een huis-, tuin- en keukenoplossing niet volstaan. Uiteraard is daar budget voor nodig. Bij een gemiddeld bedrijf bedragen de uitgaven voor IT drie tot zes procent van de omzet. Wij zitten daar duidelijk boven.”

Internet break-out in eigen beheer

Vroeger liep de internet break-out over een shared firewall bij een externe partner. “Dat zorgde voor problemen,” zegt Tom. “Ik had niet de mogelijkheid om zelf beslissingen te nemen rond de gehanteerde parameters. Ik kon bijvoorbeeld niet zelf kiezen om bepaalde adressen te blacklisten. Internetconnectie is voor ons bedrijf echter van essentieel belang. Daarom wilde ik de internet break-out toch liever lokaal beheren.”

Endpoint protection van Check Point

Proximus stelde B2Ai daarom voor om met technologie van Check PointNieuw venster te werken. Bovendien bleek het interessant om samen met de firewall van Check Point ook de oplossing voor endpoint protection te implementeren. “Vroeger verliep alles over één lijn naar die externe shared firewall. Nu hebben we op elke locatie een eigen, kleine firewall staan. Wanneer iemand in één van onze vestigingen malware zou binnenbrengen, bijvoorbeeld via een geïnfecteerde USB-stick, dan grijpt de security-oplossing meteen lokaal in.”

“Voor ons is het essentieel dat we onze IT-omgeving nu zo veel mogelijk redundant hebben uitgebouwd. Elke vestiging is aangesloten op het Proximus Explore-netwerk. Daarnaast is het heel belangrijk dat we de controle over de IT-beveiliging in eigen hand hebben,” voegt Tom toe.

Voor projecten voor de overheid en internationale organisaties kunnen we de veiligheid van vertrouwelijke informatie garanderen.

Tom Van den Abeele, IT Manaegr van B2Ai

Betere service voor klanten

“Algemeen is het uiteraard van belang dat onze medewerkers vlot en veilig kunnen samenwerken. Dat leidt automatisch tot een betere dienstverlening aan de klanten,” zegt Tom. Daarnaast stellen ook de klanten van B2Ai zelf steeds grotere eisen op vlak van security. “Voor bepaalde projecten voor de overheid en internationale organisaties moeten we de veiligheid van vertrouwelijke informatie garanderen. Dat kunnen we nu zonder probleem.”

Waarom koos B2Ai voor Check Point?

Tom: “We wilden graag één centraal systeem. Dat gaf de doorslag. Bovendien behoort Check PointNieuw venster sowieso tot de top. In combinatie met het advies van Proximus en de verandering die wij voor ogen hadden, bleek Check Point de beste keuze.”

Tom Van den Abeele studeerde informatiewetenschappen aan de Universiteit Gent. Hij werkte als IT-verantwoordelijke voor onder meer Cockerill Sambre en AZ Sint-Lucas. Sinds 2015 is hij IT-manager bij B2AiNieuw venster. Het architectenbureau telt 140 medewerkers, verspreid over vijf ateliers in Roeselare, Brussel en Gent.

Managementplatform voor cyberbeveiliging

Check Point is toonaangevend in cyberbeveiliging. Het bedrijf biedt oplossingen aan voor zowel grote bedrijven en overheden als kmo’s. Matthieu De Roy, Channel Manager bij Check Point: “We zien een exponentiële toename van het aantal cyberaanvallen. Daarnaast dwingt COVID-19 ons om vanop afstand te werken. Ondanks de toegenomen cyberdreiging moeten bedrijven hun data dus toegankelijker maken. Daarom is security ook voor een kmo als B2Ai een strategische pijler om de business verder te ontwikkelen.”

Check Point geeft bedrijven controle over de eigen beveiliging. Matthieu: “We maken onze oplossingen beschikbaar op een centraal managementplatform. De gebruiker kan er heel wat parameters zelf aanpassen naargelang de eigen behoefte. Voor Tom Van den Abeele, IT Manager bij B2Ai, was dat een van de voornaamste redenen om voor Check Point te kiezen.”

Welke security-oplossingen bestaan er?

Bekijk hier de mogelijkheden

Op zoek naar de juiste oplossing voor uw bedrijf?

Vraag raad aan een expert Nieuw venster

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One