Trafiroad en Proximus winnen Axis Partner Award

Gepubliceerd op 24/08/2018 in Nieuws

Trafiroad en Proximus winnen Axis Partner Award

De samenwerking tussen Proximus en Trafiroad is door het Zweedse technologiebedrijf Axis beloond met een ‘Best Project Award BeLux’. De twee kregen deze award voor het project met slimme camera’s dat ze uitwerkten voor het Agentschap Wegen en Verkeer.

Proximus en Trafiroad, gespecialiseerd in signalisatie en verkeerstechnieken, hadden in het recente verleden een samenwerkingsverband om een project uit te werken voor het Agentschap Wegen en Verkeer. Uit die ervaringen werd als antwoord op een nieuwe marktvraag vanuit de Federale Politie een consortium gecreëerd om een ANPR-systeem met slimme camera’s op diverse autosnelwegen uit te bouwen, om zo alle informatie met de verschillende overheden te kunnen uitwisselen. Een maatregel die de regering uitwerkte in de strijd tegen terrorisme.

Proximus en Trafiroad werkten een project uit voor de Federale Politie.

Nationaal cameraschild

Alle informatie van de camera’s wordt via een datanetwerk naar een centraal systeem gestuurd waar politiediensten en steden die al een eigen ANPR-netwerk hebben op aangesloten zijn. De camera’s kunnen bijvoorbeeld geseinde voertuigen signaleren, maar ook trajectcontroles uitvoeren.

Een deel van het gebruikte apparatuur is afkomstig van het Zweedse bedrijf Axis. Zij belonen elk jaar de meest innovatieve cases waarbij ze betrokken zijn met een Axis Partner Award. De award voor ‘Best Project Award BeLux’ ging dit jaar naar Proximus en Trafiroad.

Axis Communications reikt Partner Awards 2018 uit.

Best Project Award Belux

“Een aantal partners springt er bovenuit als het gaat om innovatie en deze hebben wij tijdens ons Axis Executive Event beloond met een Axis Partner Award”, zegt Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis Communications. “We werken intensief samen en ontwikkelen gezamenlijk nieuwe, innovatieve oplossingen en proposities voor onze hoogstaande netwerkoplossingen.”

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team