×
×

Consequent redundant

Gepubliceerd op 07/12/2017 in Klantenverhalen

Consequent redundant

De IT-aanpak van ATS Groep ondersteunt de prioriteit van de onderneming: bedrijfscontinuïteit. Alle vestigingen hangen af van de centraal beheerde IT-omgeving. Daarom heeft ATS Groep alles redundant uitgebouwd. Korstiaan Schipper IT-manager, geeft uitleg.

Netwerk

Vandaag telt ATS Groep 13 vestigingen, verspreid over het land. Voor Proximus Explore is daarbij een centrale rol weggelegd. “We hebben overal glasvezel”, zegt IT-manager Korstiaan Schipper. “Dat biedt ons bandbreedte en stabiliteit.” Via het netwerk maken de vestigingen gebruik van de centraal beheerde IT-omgeving. Van ERP en telefonie, tot internettoegang en beveiliging: alles draait in het hoofdkwartier van ATS Groep in Merelbeke. In de filialen heeft ATS Groep geen lokale aansluitingen en gateways meer nodig. “Ook het beheer is nu veel eenvoudiger. Bij de overname van een bedrijf, kunnen we het makkelijk op ons netwerk aansluiten.”

Telefonie

“Telefonie is bijzonder bedrijfskritisch in onze sector”, zegt Korstiaan. “Onze wachtdiensten moeten altijd bereikbaar zijn. Hetzelfde geldt voor onze verkopers. Krijgt de klant niemand aan de lijn, dan plaatst hij zijn bestelling bij de concurrentie.” Daarom werkt ATS Groep op basis van business trunking. Die zorgt ervoor dat alle telefonie van en naar de vestigingen – over Explore – via het hoofdkwartier van ATS Groep verloopt.

“Niet alleen hebben we daardoor nu overal stabiele en kwalitatief hoogstaande verbindingen, we hebben ook een kostenbesparing gerealiseerd.” De overgang naar business trunking verliep trouwens zonder onderbreking. “We hebben eerst een pilootproject uitgevoerd. Toen dat een succes bleek, volgden de andere vestigingen één na één. We wilden absoluut geen big bang, net omdat telefonie voor ons zo belangrijk is.”

Security

“Een tijdje geleden was er een incident met ransomware”, vertelt Korstiaan. “Gelukkig bleef de besmetting beperkt tot één toestel en beschikten we over een goede back-up.” Het zette ATS Groep er wel toe aan om de beveiliging van het netwerk te herbekijken. Het bedrijf besliste om te investeren in de technologie van Palo Alto, die zowel een next-generation firewall als een sterke webfilter biedt. “Zo sluiten we met één oplossing zoveel mogelijk risico uit”, zegt Korstiaan.

Datacenter

ATS Groep kiest voluit voor redundantie. Het bedrijf beheert twee datacenters – in twee aparte gebouwen – elk voorzien van een aparte glasvezelaansluiting en een Palo Alto appliance. “De medewerkers vormen de eerste defensielijn”, legt Korstiaan uit. “Wie iets ongewoons opmerkt, meldt dat best meteen. Maar als de mensen falen, moet je goede systemen hebben om de veiligheidsrisico’s op te vangen.”

ATS Groep

De multidisciplinaire technologiegroep specialiseert zich in het creëren van productie- en werkomgevingen via projecten in elektro, mechanica en distributie.
13
vestigingen, hoofdzetel in Merelbeke
650
gespecialiseerde ingenieurs en technici
118 
miljoen euro omzet in 2016

White paper Smart Collaboration

Moderne communicatiemiddelen ondersteunen intelligente, meer efficiënte samenwerking. Lees hier ook u dat kunt. Zo bent u ook morgen mee.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!