Voor een vlottere samenwerking tussen hulp- en veiligheidsdiensten

Gepubliceerd op 21/09/2016 in Nieuws

Voor een vlottere samenwerking tussen hulp- en veiligheidsdiensten

Begin oktober vindt in Sint-Truiden de zesde editie van de Astrid User Days plaats, de beurs en ontmoetingsplaats voor hulp- en veiligheidsdiensten. Communicatie- en andere specialisten delen er hun kennis aan de hand van workshops en interdisciplinaire ontmoetingen. In de Innovation Corner geven internationale topsprekers hun kijk op de relatie tussen technologie en maatschappij. Proximus is samen met Airbus de officiële hoofdsponsor van het gebeuren en zal dan ook prominent aanwezig zijn tijdens de beide dagen.

Proximus kreeg in het workshopprogramma vier slots toegewezen, waarin met name de thema’s veiligheid en mobiliteit extra worden belicht. In een workshop over cyber security biedt Christophe Crous, Head of Security bij Proximus, een overzicht van de nieuwste bedreigingen en potentiële veiligheidsoplossingen. Een verhaal in verstaanbare taal, ook voor niet-specialisten.

Reinout Genbrugge, Solution Sales Executive, heeft het in een verwijzing naar de smart cities over . Hoe komt de inzet van ANPR en nieuwe technieken voor datavisualisatie de veiligheid en mobiliteit in onze steden ten goede? U krijgt het antwoord in een boeiende workshop over de nieuwste technologieën.

De evolutie van het Proximus-netwerk wordt toegelicht door Bernard Dugauquier, Marketing Expert. Hij heeft het onder meer over de komst van nieuwe transmissietechnologieën en optische vezelnetwerken. Welke evoluties mag u in de komende jaren verwachten? Maakt 4G plaats voor 5G? U verneemt er alles over in een laagdrempelige presentatie.

Tot slot hebben Stefania Cappiello & Glen Festraets, Product & Solutions Specialists, het over het nut van meetgegevens in het kader van de beveiliging van massabijeenkomsten. Meten is weten, en big data zijn daarbij van goudwaarde.

Meer info?

Het gedetailleerde programma van de Astrid User Days vindt u op http://www.astriddays.be/nl/home. U dient zich verplicht vooraf in te schrijven op https://www.tickoinvite.be/nl/astrid-days/2016/register. Let wel op dat u zich voor de workshops niet op voorhand kan inschrijven. Dit gebeurt ter plekke. 

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team