×
×

Communicatie voor hulp- en veiligheidsdiensten versterkt

door One magazineNieuws12/12/2016

Communicatie voor hulp- en veiligheidsdiensten versterkt
De terroristische aanslagen van 22 maart 2016 liggen nog vers in het geheugen. Ook de orkaan die 5 jaar geleden over de weide van Pukkelpop raasde, is nog niet vergeten. Dergelijke voorvallen en rampen vormen een ware beproeving voor de communicatie tussen de hulp- en veiligheidsdiensten in ons land. Om de communicatie, zelfs bij grote rampen, in de toekomst nog te verbeteren, investeert de overheid 117 miljoen euro in Astrid.

Astrid, de telecomoperator van alle hulp- en veiligheidsdiensten in België, heeft technische en operationale verbeterpunten geformuleerd om radiocommunicatie te versterken. Concreet wordt in volgende 3 zaken alvast geïnvesteerd:  

 1. Het aantal ontvangers of ‘carriers’ op bestaande zendmasten wordt uitgebreid

  Op die manier kunnen de communicatiekanalen van de hulp- en veiligheidsdiensten in crisissituaties tegelijk via die masten passeren. 

 2. Astrid gaat tientallen zendmasten bijplaatsen

  Op kritieke punten, zoals de luchthaven van Zaventem, waar op elk moment zowel binnen als buiten de nodige dekking moet worden gegarandeerd, komen extra zendmasten. 

 3. Duizenden sleutelfiguren krijgen nieuwe simkaarten

  Ministers, toplui van de Staatsveiligheid, het OCAD, het Crisiscentrum, de federale politie en andere hoofdrolspelers in de Nationale Veiligheidsraad zullen over nieuwe simkaarten kunnen beschikken. Doel: hun bereikbaarheid bij rampen vergroten. 

Astrid, opgericht in 1998, telt 70.000 gebruikers die dagelijks 2 miljoen radiocontacten maken. 

Meer info? 

Ga naar www.astrid.be

Meer nieuws over:

 • Netwerk
 • Overheid
 • Astrid

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons