Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

AR&FP migreert volledige ICT-infrastructuur

Gepubliceerd op 19/02/2015 in Klantenverhalen

AR&FP migreert volledige ICT-infrastructuur

Om meer autonomie te creëren ten aanzien van zijn moederbedrijf schakelde AR&FP over naar de cloud. De secundaire drijfveren waren klassiek: meer flexibiliteit, meer veiligheid en gereduceerde kosten.

 Asbestos Removal & Fireproofing (AR&FP) is gespecialiseerd in asbestverwijdering en brandbescherming. Het bedrijf is actief in de industrie en in de bouw. Als onderdeel van de wereldwijde Hertel Group, een leidinggevende speler in industrieel onderhoud, biedt AR&FP bovendien duidelijke garanties op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Asbestos Removal was een van de eerste erkende asbestverwijderaars in België. Momenteel beschikt het bedrijf over twee evenwaardige afdelingen die perfect op elkaar zijn ingespeeld. In één beweging maken zij een gebouw of installatie asbestvrij en brengen ze meteen ook een nieuwe brandwerende bescherming aan. Met meer dan 95 goed opgeleide werknemers kan het bedrijf zowel grote als kleine projecten aan.

Alles naar de cloud
Tot 2013 beheerde Hertel, het moederbedrijf van AR&FP, de volledige ICT-infrastructuur en de support. Maar AR&FP wenste meer autonomie en besloot om met ICT-partner Accel in zee te gaan voor de migratie van de volledige infrastructuur naar de cloud. Er werd gekozen voor een gefaseerde aanpak waarbij eerst de ERP-omgeving (Navision) naar de cloud werd gebracht. Vervolgens werden alle servers vervangen en belandde de hele ICT-infrastructuur in de cloud. Didier Martens, Business Support Manager van AR&FP: “De keuze van een ICT-partner was niet evident. Maar de technische knowhow en transparantie van Accel trokken ons over de streep.”

Technische ICT-support
Naast de migratie naar de cloud koos AR&FP ook voor Accel als partner voor technische ICT-support. Didier Martens: “We sloten een Wise-contract af waarin alle technische interventies zijn inbegrepen in een vast maandelijks bedrag. Zo kunnen we onze ICT-kosten onder controle houden en perfect voorspellen. Bovendien is dit systeem ook heel flexibel want wij kunnen maandelijks ons contract aanpassen als er meer of minder werknemers zijn. Vroeger hadden we al eens verrassingen in onze ICT-kosten, maar dat is nu voorgoed verleden tijd.”

Pluspunten
  • Voorspelbare ICT-kosten
  • Technische ondersteuning verzekerd

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!