Apple gaat hernieuwbare energie verkopen

Gepubliceerd op 08/09/2016 in Nieuws

Apple gaat hernieuwbare energie verkopen

Apple, in 2014 door Greenpeace uitgeroepen tot de meest innovatieve firma in Silicon Valley op milieugebied, investeert al lang in hernieuwbare energie voor eigen gebruik. Vandaag krijgt Apple ook het recht om energie te verkopen op de Amerikaanse groothandelsmarkt.

In januari 2016 was Apple wereldwijd goed voor 93% hernieuwbaar energieverbruik, in landen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, China en Australië zelfs voor 100%. Daarnaast werkt het bedrijf met een programma om partners in de hele wereld te helpen bij het terugschroeven van hun energieverbruik.

Vandaag wordt een nieuw hoofdstuk geschreven aan het energieverhaal. Via dochteronderneming Apple Energy LLC verwierf Apple het recht om energie en aanvullende diensten te verkopen op de groothandelsmarkt in de VS. Het bedrijf is eigenaar van diverse zonnefarms in onder meer Nevada en Arizona en wil zijn groei in de toekomst verzekeren door te innoveren en nieuwe marktsegmenten aan te boren. Hernieuwbare energie bekleedt een cruciale plaats in dat verhaal.

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team