Apple Device Enrollment Program

Gepubliceerd op 23/11/2017 in Nieuws

Apple Device Enrollment Program

Een snelle, gestroomlijnde manier om uw iOS-bedrijfsapparaten te implementeren

Eenvoudige configuratie voor IT

Het Device Enrollment Program maakt dat grootschalige implementaties van Apple-toestellen naadloos verlopen. Het is mogelijk een of meer EMM-servers aan het Device Enrollment Program toe te wijzen om toestellen aan te koppelen. Gebruik uw EMM-oplossing om opties te kiezen voor het beheer van uw toestellen zodat ze bij de activering onmiddellijk geconfigureerd zijn met de juiste acccountinstellingen, apps en mobiele toegang tot de netwerkdiensten van uw bedrijf. De diensten hoeven dus niet voorbereid te worden en er is geen IT of fysieke toegang tot elk toestel nodig om de installatie te voltooien.

Gebruiksvriendelijke installatie voor gebruikers

Het Device Enrollment Program maakt het nog gemakkelijker voor gebruikers om hun Apple-toestellen in gebruik te nemen. IT configureert het toestel via een management platform, waardoor gebruikers worden geleid door een activeringsproces dankzij de ingebouwde Setup Assistant. IT kan de installatie verder stroomlijnen door bepaalde stappen in de Setup Assistant over te slaan, bv. schermen voor Apple ID, de passcode of de servicevoorwaarden.

Supervisie en beveiliging

Met het Device Enrollment Program kunnen bedrijven ervoor kiezen de iOS-toestellen van het bedrijf mobiel te superviseren.

  • Supervisie biedt een hoger niveau van beheer en geeft de mogelijkheid bijkomende restricties in te stellen, zoals het uitschakelen van iMessage of Game Center tot het personaliseren van specifieke configuraties en kenmerken.
  • Stel restricties in wat gebruikers met hun toestellen kunnen doen en zorg dat bij diefstal alle data gewist wordt en het toestel vergrendelt.
Registratieproces voor uw toestellen

Als u uw iPhones of iPads bij Proximus koopt, kunt u ze registreren gebruik makend van de volgende eenvoudige stappen:

  1. Creëer uw eigen Customer Apple DEP ID door u rechtstreeks te registreren op www.deploy.apple.com. Tijdens de registratie zult u gevraagd worden het Proximus DEP Reseller ID in te vullen: 69A1F50. Het kan tot twee weken duren voor u uw Customer DEP ID ontvangt van Apple. Proximus komt niet tussen in dit proces.
  2. Vervolgens zult u admin accounts kunnen creëren en uw EMM-server aan het platform koppelen.
  3. Contacteer uw Proximus-contactpersoon  om ervoor te zorgen dat u als Apple DEP-klant aan boord komt. U zult gevraagd worden een contract te ondertekenen waarin Proximus u  toelaat bepaalde data naar Apple door te sturen.
  4. Bestel uw toestellen bij Proximus en vermeld uw Customer DEP bij uw bestelling.
  5. Uw toestellen toewijzen: u kunt uw toestellen toewijzen aan uw EMM door uw DEP-platform te doorzoeken op basis van het bestelnummer of het IMEI-nummer.
Meer informatie?
Contacteer uw contactpersoon

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team