×
×

App drukt de kosten bij Kind en Gezin

Gepubliceerd op 14/11/2018 in Oplossingen & diensten

App drukt de kosten bij Kind en Gezin

Steeds meer bedrijven en organisaties vervangen grote, kostelijke en onhandige hardware door flexibele mobiele apps. Ook Kind en Gezin zette de stap, in samenwerking met Proximus.

“Sinds 2013 zoeken we bij Kind en Gezin naar risicofactoren voor luie ogen bij kindjes van 1 tot 2 jaar”, legt Kristel Boelaert uit, arts bij Kind en Gezin. “Als je die factoren tijdig opspoort voorkom je dat een kind een lui oog ontwikkelt.”

Te duur toestel

Tot nu toe gebruikte Kind en Gezin voor dit oogonderzoek hoogtechnologische medische apparatuur. “Eigenlijk was dat toestel veel te gesofisticeerd voor wat wij er mee doen, want op zich is dit type oogonderzoek vrij eenvoudig. Bovendien is het erg duur in aankoop en in onderhoud.”

iPhones met uitstekende lens

Toen de vorige generatie toestellen aan vervanging toe was, heeft Kind en Gezin onderzocht welke alternatieven er op de markt waren, herinnert netwerk- en telecommanager Chris Dumoulin zich: “Bleek dat er naast de klassieke toestellen ook een mobiele app ontwikkeld was in Amerika. Het bedrijf Gobiquity was gespecialiseerd in eyescreening apps. Die hadden echter een goede camera nodig. Enkel de iPhone 7+ was door Gobiquity gecertificeerd omwille van zijn kwalitatief hoogstaande camera. Het nieuwe toestel was weliswaar duurder dan wat ze oorspronkelijk voor ogen hadden, maar zo sloegen we wel twee vliegen in één klap: alle verpleegkundigen kregen een uitstekende smartphone ter beschikking, en de meerprijs werd gecompenseerd door het wegvallen van de dure medische apparatuur.

De nieuwe technologie voor beheer en beveiliging van deze smartphones werd mee bepaald door het assessment van consultant GEMA in samenwerking met Proximus. Alle departementen konden hun inbreng geven waardoor zij dit project vanaf de implementatie steunden.”

Dankzij de automatisering gebeuren er minder menselijke fouten.

Chris Dumoulin, netwerk- en telecommanager bij Kind en Gezin

Mobile Management & veiligheid

Proximus kon Kind en Gezin niet alleen snel 700 iPhone 7+ toestellen bezorgen, maar verzorgde ook de beveiliging, legt IT-expert David Bourriez van Kind en Gezin uit: “Samen met Proximus hebben we het beveiligingsplatform Mobile Iron geïnstalleerd op onze servers. Dankzij Apple Business Manager worden de iPhones automatisch aangemeld in Mobile Iron en kan de configuratie volledig van op afstand gedaan worden zonder manuele interventie op de toestellen.

Het zorgt voor een segregatie en bescherming van de persoonlijke data en de bedrijfsdata op de smartphone. En het geeft Gobiquity in Amerika op een veilige manier rechtstreeks toegang tot de oogscreeningsapp op alle toestellen zonder gegevens van andere apps op de smartphones prijs te geven. De informatie wordt dankzij de beschikbare mobiele data onmiddellijk beveiligd opgeslagen in de cloud. Gobiquity kan rechtstreeks controleren en automatisch updaten wanneer dat nodig is.”

Meer info?

Surf naar www.proximus.be/secureworkplace

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Blog topics

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!