ANPR-camera’s en Spotty.eu tegen diefstallenplaag

door One magazineKlantenverhalen04/06/2014

ANPR-camera’s en Spotty.eu tegen diefstallenplaag

Comments

De politiezone Druivenstreek heeft beslist een netwerk van ANPR-camera’s in te zetten om de criminaliteit te bestrijden. De gemeente Hoeilaart start daarbij een samenwerking met Spotty.eu om gestolen goederen sneller terug te vinden. 

In Hoeilaart en Overijse wordt een cameranetwerk uitgerold van 18 bewakingscamera’s en 18 ANPR-camera’s. Er wordt ook een tweede mobiele ANPR-camera in gebruik genomen. De Druivenstreek is de eerste politiezone in Vlaams-Brabant die dergelijk netwerk uitbouwt.

De ANPR-camera’s herkennen en registreren nummerplaten van voorbijrijdende voertuigen. Data van de camera’s worden gecentraliseerd in het hoofdcommissariaat van Overijse. Zo kunnen politiediensten op patrouille onmiddellijk informatie krijgen over gestolen voertuigen, veroordeelde chauffeurs enz. Samen met de bewakingscamera’s worden de ANPR-camera’s ingezet om het aantal diefstallen terug te dringen en niet-verzekerde of niet-gekeurde voertuigen op te sporen. Na een evaluatie volgend jaar wordt beslist of er nog meer camera’s bijkomen. 

Spotty.eu: labelen zonder naam

In juni start de gemeente Hoeilaart een samenwerking met Spotty.eu, een uniek project in Vlaanderen. Via de website Spotty.eu kunnen inwoners van de gemeente hun bezittingen markeren, zonder hun naam erop te hoeven vermelden. Het kan gaan om sleutels, gsm’s, fietsen of sportartikelen. Ook reisdocumenten en huisdieren kunnen gelabeld worden. Hoe het werkt? Kleef een Spotty-sticker met labelcode op uw fototoestel, graveer een code in uw fiets of registreer het serienummer van uw laptop op de website Spotty.eu. Zo hoeft de persoon die uw verloren voorwerp vindt alleen de QR-code in te scannen of naar de website Spotty.eu te surfen om de labelcode in te geven. U wordt verwittigd per mail of sms dat uw voorwerp gevonden is en ontdekt waar u het kunt afhalen. Met een verwijzing naar Spotty vindt u verloren of gestolen voorwerpen makkelijker terug. Spotty werkt wereldwijd, ook handig op vakantie.

Meer info?

Kijk voor meer informatie over Belgacom ANPR op de Belgacom website, of contacteer uw Account Manager.

Meer nieuws over:

  • ANPR
  • Overheid
  • Nummerplaatherkenning
  • trajectory monitoring

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons