Anima Care biedt senioren hetzelfde comfort als thuis

Gepubliceerd op 29/03/2018 in Nieuws

Anima Care biedt senioren hetzelfde comfort als thuis

In het Belgische landschap van de woonzorgcentra positioneert Anima Care zich als een volledig private speler. Het ging op zoek naar een oplossing voor de 21 residenties en 2.000 senioren.

Wilt u meer weten over digitale zorg?

White paper  Ontdek alles over e-health

Voor Anima Care is connectiviteit een must gezien zijn resoluut moderne en evolutieve benadering. De uitdaging bestaat erin om de bewoners een maximaal welzijn te bieden en zoveel mogelijk taken van de 1.350 personeelsleden te automatiseren en te digitaliseren. “De senioren die wij verwelkomen, verwachten ten minste hetzelfde comfortpeil als ze thuis hadden. Dat omvat dus ook internettoegang en televisieprogramma’s, om maar twee elementen te noemen”, zegt Ronny De Pooter, Financial Controller bij Anima Care.

Een convergente oplossing

Voor Anima Care moest de oplossing bovendien een dubbel voordeel bieden: ze moest een meerwaarde betekenen voor de bewoners én de werknemers. Een kolfje naar de hand van Proximus Explore, het private en beveiligde netwerk, en Proximus digital TV. Explore maakt het mogelijk om verscheidene toepassingen (spraak, gegevens, video, cloudtoepassingen, enz.) in een en hetzelfde IP-netwerk te integreren.

Alsmaar meer vooruitstrevend

De senioren van morgen behoren tot andere generaties. Zij leven in een andere wereld en zullen ook andere wensen hebben. Dat geldt evenzeer voor woonzorgcentra. “De behoeften van onze klanten evolueren en we bereiden ons nu reeds voor om het volledige potentieel van IP-oplossingen te benutten om zowel intern als extern nieuwe diensten en een onbeperkte connectiviteit aan te bieden”, besluit Ronny.

Anima Care is een dochteronderneming van de groep Ackermans & van Haaren. Het werd opgericht in 2007 en is actief in het hogere segment van de woonzorgcentra voor senioren.

quote

De senioren die wij verwelkomen, verwachten ten minste hetzelfde comfortpeil als ze thuis hadden. Dat omvat dus ook internettoegang en televisieprogramma’s.

quote

Ronny De Pooter Financial Controller bij Anima Care

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team