Android Enterprise Partner Summit 2017

Gepubliceerd op 09/03/2017 in Nieuws

Android Enterprise Partner Summit 2017

De Enterprise Partner Summit 2017 van Android was een evenement voor technologieleveranciers met grote ambities. Om dat wereldkundig te maken, wijzigde Android de overkoepelende naam voor al zijn bedrijfsgerichte initiatieven van ‘Android For Work’ in ‘Android Enterprise’.

Android is al sinds 2007 een revolutie in de mobiliteit en blijft groeien. Vandaag de dag draait bijna 70% van alle mobiele toestellen op Googles geesteskind. Maar de mobiliteitsomgeving voor bedrijven is in niets te vergelijken met de consumentenmarkt. Voor ondernemingen zijn beveiliging, uniformiteit en beheersbaarheid de sleutelwoorden. Vandaag de dag draait slechts 30% van alle mobiele toestellen van ondernemingen op Android. Dit deel van de markt wordt namelijk van oudsher gedomineerd door het iOS-platform van Apple.

Tijdens de Android Enterprise Partner Summit 2017 bevestigde Google echter de komende jaren zijn stempel te willen drukken op de bedrijfsmarkt door meer te investeren in aspecten die cruciaal zijn voor ondernemingen, zoals beveiliging, uniformiteit en beheersbaarheid. Om dat wereldkundig te maken, wijzigde Android de overkoepelende naam voor al zijn bedrijfsgerichte initiatieven van ‘Android For Work’ in ‘Android Enterprise’.

Onze voornaamste vaststellingen?
 1. Belangrijke verbeteringen in termen van beveiliging:

  Beveiliging is een belangrijk aspect van bedrijfsmobiliteit. Dit zijn de voornaamste facetten waarvoor Android scoort in termen van beveiliging:
  • Verify-apps: een tweewegbeveiliging geïntegreerd in Android en gebruiksklaar geconfigureerd. Pas wanneer een app alle beveiligingscontroles doorstaat, wordt ze gepubliceerd. Bovendien zal Google de app blijven scannen doorheen de hele levenscyclus.
  • Reductie in de cyclus voor beveiligingsupdates: Google wil het tijdsframe reduceren tot maximaal 1 week.
  • Android-ecosysteem voor beveiligingsonderzoek & verificatie: externe beveiligingsonderzoeken om Android te beveiligen.
 2. Verbeterd appbeheer:

  Verbeteringen met een gemeenschappelijke doelstelling: ervoor zorgen dat ondernemingen niet langer de behoefte voelen om de installatie van apps uit externe bronnen (alias ‘side-loaded apps’) toe te staan.
  • Privé Play Store: beheerders zullen een eigen Play Store kunnen publiceren met mogelijkheden op bedrijfsniveau.
  • Integratie van controleapps in EMM: een nieuwe beheer-API stelt beheerders in staat om de optie ‘apps verifiëren’ te implementeren in hun EMM-oplossing. Eindgebruikers zullen de functie niet kunnen uitschakelen.
 3. Investeringen in de implementatie van toestellen:

  • QR-registratie: automatische registratie en configuratie binnen een minuut.
  • App Identifier-registratie: procedure om automatisch een of meer apps te downloaden op het toestel.
 4. Betere ondersteuning voor het EMM-ecosysteem:

  Elke onderneming met een mobiele strategie investeert in de juiste EMM-oplossing. Met Android Enterprise wil Google een echte oplossing aanbieden om hierop in te spelen. Dit is veruit de grootste verbetering voor Android.

Google heeft begrepen wat ondernemingen nodig hebben op het gebied van beveiliging, beheersbaarheid en uniformiteit en investeert in de juiste sectoren. We zien de toekomst van Android in bedrijven rooskleurig in, zeker wat betreft:

 1. kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s).
 2. ondernemingen die hun businessprocessen in de hele organisatie willen optimaliseren door niet-kenniswerkers toegang te geven tot een reeks van nuttige mobiele toestellen en apps om hun werk te verbeteren.
Wilt u meer weten?

Wie meer informatie wil over Android Enterprise kan daarvoor terecht op de Android-website of op deze pagina van onze EMM-partner MobileIron

Wilt u meer informatie over hoe u het hoofd kunt bieden aan uw mobiliteitsuitdagingen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een Proximus-winkel of met uw account manager.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One