×
×

Alternatief voor tijdrovende verplaatsingen

Gepubliceerd op 07/08/2014 in Klantenverhalen

Alternatief voor tijdrovende verplaatsingen

Ontex breidt het gebruik van video verder uit. Een nieuw systeem voor videoconferencing verbindt vergaderzalen over de hele wereld. Bovendien kunnen medewerkers nu ook via tablet of smartphone aan zo’n virtuele meeting deelnemen.

Belgacom rolde een oplossing voor videoconferencing van Polycom uit in 21 vergaderzalen, verspreid over 15 productievestingen en verkoopkantoren van Ontex. Video biedt het bedrijf een valabel alternatief voor heel wat verplaatsingen.

Ontex biedt producten voor persoonlijke verzorging en hygiëne. Het Belgische bedrijf produceert onder meer babyluiers, producten voor dameshygiëne en incontinentiemateriaal. Ontex commercialiseert de hygiënische wegwerpproducten onder diverse merknamen, maar werkt ook onder retail brands. De onderneming kende de voorbije jaren een sterke groei, onder meer via diverse acquisities. Vandaag is Ontex actief in heel Europa, maar ook in Algerije, Turkije, Rusland, China en Australië. Het bedrijf kiest daarbij voor een gecentraliseerde IT-ondersteuning vanuit zijn datacenters in Buggenhout.

Vervanging verouderde oplossing

In 2007 ging Ontex van start met het gebruik van videoconferencing geïmplenteerd en ondersteund door Belgacom. “Doorheen de jaren is videoconferencing voor ons bedrijf uitgegroeid tot een onmisbare tool”, zegt Jurgen De Wolf, Group ICT Operations Manager bij Ontex. “Onze installaties waren intussen echter verouderd..” Ontex ging daarom op zoek naar een nieuwe oplossing.

Video voor iedereen

Het bedrijf vatte daarbij het plan op om zijn medewerkers ook via Microsoft Lync toegang te geven tot video. “Na een doorlichting van de markt hebben we voor Polycom gekozen, omdat die oplossing de integratie met Lync toelaat, hetgeen gefaseerd op onze roadmap staat. Zo hebben we niet alleen videoverbindingen tussen de boardrooms van diverse vestigingen, maar kunnen medewerkers in de zeer nabije toekomst ook via Lync met hun tablet of smartphone aan een videoconferentie deelnemen, ongeacht waar ze zich op dat moment bevinden.”

Tijd- en kostenbeparend

Voor de vernieuwing van zijn videoconferencinginfrastructuur zette Ontex de samenwerking met Belgacom verder. Belgacom rolde de Polycom-oplossing uit in 21 vergaderzalen, verspreid over 15 productievestingen en verkoopkantoren van Ontex. “Vroeger reisden managers continu tussen diverse vestigingen”, zegt Jurgen De Wolf. “De komst van videoconferencing heeft voor een grote tijdsbesparing gezorgd. Tegelijk zijn ook de reiskosten sterk gedaald.”

Video vervangt vliegtuig

Uiteraard blijven face-to-face vergaderingen soms aangewezen, maar voor bepaalde opdrachten – zoals wekelijkse statusmeetings met vaak erg tijdrovende verplaatsingen – biedt video een mooi alternatief. Ontex speelt videoconferencing daarbij uit als alternatief voor het vliegtuig. Een manager die in de selfservice tool van het bedrijf een vlucht wil boeken, krijgt daarbij de mogelijkheid aangeboden om in plaats van de reis een videoconferentie te plannen. “We gebruiken video ook voor opleiding. Vaak gebeurt het dat medewerkers in drie of meer vestigingen vanuit hun vergaderzaal een presentatie volgen.”

Company profile: Ontex

– grootste Europese retail brand producent van hygiënische wegwerpproducten
– hoofdkwartier in Aalst (Erembodegem)
– wereldwijd meer dan vijfduizend medewerkers
– beursgenoteerd

Business benefits

– valabel alternatief voor verplaatsingen
– belangrijke tijdwinst
– reductie van reiskosten
– visueel contact
– mogelijkheid tot het delen van documenten
– geschikt voor de simultane opleiding van groepen op verschillende locaties

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!