Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Alles naar IP

Gepubliceerd op 12/05/2015 in Tech, tips & trics

Alles naar IP

Proximus wil de telecommarkt blijvend domineren en gaat de komende jaren met het Mantra-project voor een strategische netwerkevolutie. Reden: nieuwe businessoplossingen brengen een exponentiële groei van het dataverkeer met zich mee en nopen tot steeds meer bandbreedte.

Proximus wil zijn klanten straks een netwerk aanbieden dat op alle nieuwe ontwikkelingen is berekend. Daarom werd besloten tot een grootschalige investering in een “all IP” network. Dit moet voor de klanten resulteren in extra mogelijkheden en een eenvoudiger gebruik. De transitie verloopt gefaseerd en behelst onder meer een geleidelijke afvloeiing van verouderde technologieën en een duizendtal switches. 

Naadloze migratie
De klanten worden vooraf op de hoogte gebracht van de werken aan het netwerk. Voor de meeste van hen verloopt de migratie naadloos. Bij minder dan 1% van de klanten zal Proximus ter plaatse werken uitvoeren. Serviceonderbrekingen blijven tot een minimum beperkt. Aan het einde van de rit houdt de klant er extra netwerkdiensten aan over (convergentie, netwerk performances).

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!