Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

De kooi van Faraday

Gepubliceerd op 04/05/2018 in Klantenverhalen

De kooi van Faraday

Aardappelproducent Agristo voorziet 170 mobiele antennes voor optimale communicatie.

Mobiel bereik bedrijfskritisch

Agristo verwerkt verse aardappelen tot allerhande diepvriesproducten, zoals frieten en kroketten. De 760 medewerkers van het bedrijf zorgen per jaar voor 604.000 ton afgewerkt product. Ze doen dat onder meer op een gloednieuwe productiesite in Wielsbeke, goed voor 5,5 hectare nieuwe bedrijfsgebouwen. “De hallen bestaan voornamelijk uit staal en isolatiepanelen”, zegt CIO Martijn Mennen. “Dat zorgt voor een bekend fenomeen: dat van de kooi van Faraday, wat het gebruik van de mobiele telefoon sterk bemoeilijkt.”

Opmeten

Eenmaal de nieuwbouw was afgerond, de machines en conveyors geïnstalleerd, riep Agristo de hulp van Proximus in. “We lieten de mobiele bereikbaarheid in kaart brengen: zowel in de kantoren als in de productiehallen”, vertelt Martijn. “Op basis van die gegevens stelde Proximus een implementatieplan op om doorheen het hele bedrijf optimale mobiele ontvangst te voorzien.” Er kwamen 170 mobiele antennes en vijf kilometer coaxkabel bij kijken.

De mobiele dekking laat ons toe om straks via IoT data te verzamelen bij de machines en zo in te zetten op preventief en voorspellend onderhoud.

- Martijn Mennen, CIO bij Agristo

Altijd vlot bereikbaar

 “We werken in een sterk geautomatiseerde omgeving. De medewerkers en externe dienstverleners moeten op ieder moment vlot bereikbaar zijn.” Wanneer er onverhoopt iets fout loopt bij een bepaalde productielijn, moet Agristo onmiddellijk kunnen ingrijpen. “Het is daarbij essentieel dat we snel kunnen overleggen via de telefoon en dat technici informatie kunnen raadplegen via het internet en mobiele apps”, vertelt Martijn.  

Dataverzameling

In Wielsbeke rollen iedere dag 2,4 miljoen pakjes friet van de band. Wanneer een productielijn stilvalt, heeft dat meteen een grote impact op de business. De mobile indoor coverage die Proximus op de site voorziet, past binnen een strategie die op bedrijfscontinuïteit is gericht. Maar dat is niet alles. “We kiezen altijd voor duurzame en toekomstgerichte technologie”, zegt Martijn. “De mobiele dekking laat ons toe om straks via IoT data te verzamelen bij de machines en zo in te zetten op preventief en voorspellend onderhoud. Tegelijk bekijken we ook de mogelijkheid om Push-to-Talk te implementeren, een alternatief voor de klassieke walkietalkie via de smartphone.”

Meer info over Mobile Indoor Coverage

Agristo verwerkt verse aardappelen tot allerhande diepvriesproducten, zoals frieten en kroketten. De 760 medewerkers van het bedrijf zorgen per jaar voor 604.000 ton afgewerkt product. In Wielsbeke rollen iedere dag 2,4 miljoen pakjes friet van de band.

Martijn Mennen is sinds begin dit jaar CIO bij Agristo NV. Voordien werkte hij er 2 jaar als ICT/ERP Manager. Hij is een ervaren IT-manager met een verleden in de businesswereld bij o.a. Bekaert en Wienerberger.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!