Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Bedrijf Agora Group beveiligt IT-infrastructuur met Proximus

Gepubliceerd op 08/09/2017 in Klantenverhalen

Bedrijf Agora Group beveiligt IT-infrastructuur met Proximus

De IT-beveiliging van uw bedrijf uitbesteden aan een specialist? Goed idee. Zo bent u er zeker van dat uw systeem altijd up-to-date is en de nieuwste cyberaanvallen geen kans maken. Agora Group koos Proximus voor zijn IT-beveiliging.

IT-beveiliging krijgt extra aandacht in het bedrijf

IT-beveiliging is bedrijfskritisch. En dat weten ze bij Agora Group uit Kontich. De grootste Belgische groothandel in bloemen, planten en accessoires voor bloemisten en tuincentra is op vlak van IT-security graag goed bij de les. ICT-medewerker Ruud Endeveld: “Onze aankoop en identificatie van producten, planning, verkoop via onze e-shop en logistiek steunen op ICT-systemen die altijd beschikbaar moeten zijn. Daarom hebben we extra aandacht voor IT-beveiliging in ons bedrijf.”

IT-security is een externe én interne zaak

“Alle dataverkeer in onze webshop is versleuteld en verloopt via een externe en een interne firewall,” gaat Ruud Endeveld verder. “Daarnaast beveiligen een intelligente webfilter en een antivirusoplossing onze IT-infrastructuur.”

Maar het gaat niet alleen over de cyberaanvallen van buitenaf, beseft ook de ICT-medewerker van Agora Group. “IT-beveiliging is ook een interne taak. Het blijft essentieel om de medewerkers aan te leren hoe ze met deze gevaren om moeten gaan.”

Proximus als partner voor IT-beveiliging

Natuurlijk is Agora Group in de eerste plaats een groothandel voor bloemisten en tuincentra. “IT-beveiliging van ons bedrijf is geen kerntaak, natuurlijk. Net daarom hebben we de praktische kant van de ICT-infrastructuur – het beheer en de beveiliging  – uitbesteed.”

Bovendien kan zijn kleine ICT-team niet alle evoluties op het vlak van security volgen. “Ook dat is een rol die Proximus op zich neemt”, besluit Ruud Endeveld. “Proximus geeft advies rond oplossingen die we zelf misschien pas later – of helemaal niet – hadden ontdekt.”

Ook op zoek naar een partner voor de IT-security van uw bedrijf?
Lees andere artikels

Zo voorkomt u een ransomware-aanval

Waarom fiber nodig is


Optical fiber
Beveilig uw netwerk en data maximaal

Een cyberaanval overkomt u toch nooit? Of u lost de problemen op als ze zich voordoen? Dan gooit u uw bedrijfsdata te grabbel voor cybercriminelen. Zorg voor een maximale IT-beveiliging met Proximus.

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!