×
×

100% juridische garantie: data blijven in Europa

Gepubliceerd op 05/09/2013 in Klantenverhalen

100% juridische garantie: data blijven in Europa

Uw werknemers garanderen dat hun bedrijfsgegevens altijd en overal terug te halen zijn. Om die belofte waar te maken, gebruikt Keonys uit Waterloo PC Backup Advanced, een cloud-oplossing van Belgacom.

bonnafous_proximus_ict_news_160x230

Voor heel wat bedrijven is een adequate back-up een levensnoodzakelijke verzekering. Die back-up moet dan ook performant en 24 uur op 24 beschikbaar zijn. Zo ook bij Keonys, een bedrijf dat koos voor PC Backup Advanced van Belgacom. Keonys is een spin-off van het Franse Dassault Systèmes dat medio 2008 werd opgericht. Het hoofdkantoor is gevestigd in St-Cloud, Frankrijk. Verder heeft het bedrijf nog andere filialen in Frankrijk, Nederland, België (Waterloo) en Duitsland en is de grootste verkoper van de software van Dassault Systèmes. Die software wordt vooral ingezet voor Product Lifecycle Management om de volledige levenscyclus van een product te managen, van conceptfase, over design tot industrialisatie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan designsoftware, virtuele prototyping en assemblage en 3D-printing. “Onze klanten zijn de onderaannemers van bedrijven als Renault en PSA”, zegt François Bonnafous-Boucher, de CIO van Keonys. “Als de automobielsector nieuwe modellen maakt, helpen onze oplossingen bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld chassis, versnellingsbakken of ingebouwde systemen. Naast de autosector zijn we ook actief in de vliegtuigbouwkunde, de ruimtevaart, defensie, ingenieurs-en adviesbureaus in innovatie, transport, energie en industriële apparatuur.”

Capaciteitsproblemen

Bij de oprichting van Keonys had Belgacom Dassault al in de klantenportefeuille, maar omdat dat contract een maatje te groot was voor de spin-off, werd eerst geopteerd voor een nieuwe leverancier. “Het eerste jaar hebben we met een kleinere leverancier gewerkt, maar daar waren toch wel wat problemen mee”, legt François Bonnafous-Boucher uit. “Er was weinig flexibiliteit in hun oplossing, het beheer en de administratie verliepen stroef, er waren capaciteitsproblemen… En dus gingen we op zoek naar een nieuwe leverancier.” Het bedrijf had daarbij een lijstje van wensen: voor alle 130 gebruikers moest vijf gigabyte per gebruiker kunnen worden opgeslagen in de cloud. In totaal moest er ongeveer één terabyte aan opslagruimte worden voorzien. Als klein bedrijf maakte Keonys toen ook gebruik van relatief lichte SDSL-lijnen. De overhead van de backup-software moest dan ook zo klein mogelijk zijn. Bovendien moest het systeem gemakkelijk te implementeren en te gebruiken zijn. “Met die wensen trokken we eind 2009 opnieuw naar de markt. En zo kwamen we weer in contact met Belgacom. Begin 2010 hebben we dan beslist met hen in zee te gaan voor de PC Backup Advanced.”

Mobiel team

“Het sales team van Keonys is zeer mobiel”, legt de CIO uit, “wat specifieke uitdagingen meebrengt. Onze mensen werken allemaal met een laptop. Dat schept heel wat voordelen, maar ook risico’s: een laptop kan vallen, je kan er een kop koffie over omstoten, hij kan gestolen worden … We moeten dus te allen tijde de garantie hebben dat hun bedrijfsgegevens opnieuw tevoorschijn kunnen gehaald worden”, vertelt François Bonnafous-Boucher. “We waren ondertussen gegroeid naar 160 gebruikers, waardoor we het volume wilden optrekken naar 1,8 terabyte. Dat is allemaal probleemloos verlopen. Wat voor ons ook erg belangrijk is, is het feit dat de opgeslagen data zich in Europa bevinden. Wij moeten de confidentialiteitsclausules over de data van onze klanten kunnen respecteren. Dankzij Belgacom kan dat.”

Zekerheid

“Deze infrastructuur kost ons geld, maar de zekerheid, veiligheid en ease of mind zijn dat dubbel en dik waard dankzij de garantie dat de gegevens in Europa opgeslagen zijn”, zegt François Bonnafous-Boucher

Company Profile

Keonys is een spin-off van Dassault Systèmes en verkoopt software voor Product Lifecycle Management. Het bedrijf is actief in vier landen met 166 medewerkers en had in 2012 een omzet van 53 miljoen euro.

Business Benefits
  • 100% zekerheid over recuperatie van gegevens
  • Data bewaard in Europa
  • Fool proof-oplossing: het systeem werkt volledig autonoom, gebruiker hoeft niets te doen
  • Intelligente back-ups: duplicaten en verouderde files worden niet in de cloud opgenomen
  • Pay as you go: vergoeding bepaald per gebruiker per maand

Meer info?
Surf naar de Belgacom website als u meer informatie wenst over de oplossing Becloud PC Backup Advanced.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!