Aarschot lanceert parkeerapp op basis van IoT-netwerk

Gepubliceerd op 06/11/2015 in Nieuws

Aarschot lanceert parkeerapp op basis van IoT-netwerk

Op zoek naar een parkeerplaats in Aarschot? Via een nieuwe app vindt u in een tel een vrij plekje. De app is een Europese primeur op basis van de innovatieve LoRaWAN-technologie en het IoT-netwerk van Proximus.

Het systeem functioneert via sensoren die zijn voorzien in de betrokken parkeervakken in de stad. Niet alleen kunnen bewoners en bezoekers van de stad makkelijker een vrije parkeerplaats vinden, ook de lokale handelaars hebben er baat bij. Zij kunnen het systeem gebruiken om hun klanten – eveneens via een app – de betaling van hun parkeergeld aan te bieden. 

Groot bereik, laag energieverbruik
Aan de basis ligt de LoRaWAN-technologie. LoRaWAN is een type netwerk zoals wifi, 3G of 4G dat werd ontwikkeld door een internationale alliantie van technologie- en telecombedrijven. Het zorgt voor de communicatie tussen verschillende toestellen in het kader van het Internet of Things. Het grote voordeel van LoRaWAN is dat het systeem een groot bereik koppelt aan een laag energieverbruik. Met deze technologie kan Proximus bijvoorbeeld een netwerk opzetten waar meerdere bedrijven gebruik van kunnen maken zonder grote investeringen te moeten doen. Aarschot wendt de LoRaWAN-technologie als eerste stad in Europa aan voor een parkeerapplicatie.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One