×
×

Voorsprong door technologie

Gepubliceerd op 19/02/2014 in Klantenverhalen

Voorsprong door technologie

Groep Delorge-Peerlings plantte in Hasselt een hypermodern gebouwencomplex neer. Proximus stond daarbij in voor de uitbouw van de netwerk- en telecominfrastructuur – WAN, LAN en WLAN, Unified Communications (UC) en beveiliging – voor alle vestigingen van de groep. 

Bij Groep Delorge-Peerlings zijn netwerk en communicatie verweven met alle bedrijfsprocessen. Er is gratis wifi voor wachtende klanten, mecaniciens zijn in de weer met tablets en in de kantoren werken collega’s samen op een UC-platform.

Groep Delorge-Peerlings kende de voorbije jaren een sterke groei. Deze concessie voor Audi, Volkswagen, Skoda en VW Bedrijfswagens ontstond in 2012 door de samensmelting van Garage Delorge, met vestigingen in Sint-Truiden, Borgloon en Hasselt, en Garage Peerlings, met vestigingen in Lommel en Overpelt. Snel na de fusie volgde het besluit om de activiteiten in Hasselt in een nieuw gebouwencomplex neer te zetten. Het resultaat is het Delorge Business Park – met aparte gebouwen voor de activiteiten van Volkswagen en Audi – gelegen aan de Hasseltse ring. Voor Audi gaat het wereldwijd om de grootste privé-investering van een concessiehouder. In september vorig jaar nam de Groep Delorge-Peerlings het Business Park in gebruik.

 Eén aanspreekpunt

“Het ging om een nieuwbouwproject”, zegt marketing- en communicatieverantwoordelijke Liesbeth Lemmens. “Dat bood ons de mogelijkheid om van bij de start alle mogelijke voorzieningen te treffen, ook op het vlak van IT en telecom.” Wegens de grote schaal van het project besliste Delorge-Peerlings hiervoor een specialist in te schakelen. “Zo kwamen we al snel bij Proximus terecht. We zochten één partner voor het hele traject: een bedrijf met een brede expertise en met één aanspreekpunt.” Van bij de start van het project schoof Proximus mee aan tafel met de architect en het studiebureau. Die aanpak resulteerde in twee opvallende gebouwen, voorzien van alle moderne technologie.

Proximus stond bij Delorge-Peerlings in voor de uitbouw van de netwerk- en telecominfrastructuur – WAN, LAN en WLAN, Unified Communications (UC) en beveiliging – voor alle vestigingen van de groep. “In principe zochten we alleen een oplossing voor Hasselt”, zegt Liesbeth Lemmens. “Maar toen we kennis maakten met de mogelijkheden van het B6000-platform van Cisco, hebben we beslist om ook de andere vier vestigingen ermee uit te rusten.” De UC-oplossing heeft onder meer telefoneren tussen de medewerkers van de diverse vestigingen een stuk eenvoudiger en goedkoper gemaakt. Bovendien draagt het platform ook bij aan de dienstverlening. “We kunnen een klant nu makkelijker doorschakelen naar de juiste collega, ook al bevindt die zich in één van onze andere vestigingen.”

Blik op de toekomst

Verder halen de medewerkers van Delorge-Peerlings heel wat tijdwinst uit het gebruik van ‘presence’. Liesbeth Lemmens: “Vroeger moest je vaak rondbellen om een collega te pakken te krijgen. Nu zien we onmiddellijk in welke vestiging de collega zich bevindt en hebben we zicht op zijn of haar beschikbaarheid.” Bijkomend voordeel is dat er slecht één centraal communicatie platform nodig is voor de verschillende sites. Deze staat in Hasselt… “Dat is een groot verschil met vroeger, toen we in iedere vestiging een telefooncentrale moesten onderhouden.” De nieuwe infrastructuur is op dat vlak tekenend voor de evolutie van Delorge-Peerlings. De entiteiten die vandaag de groep vormen, waren vijf jaar geleden nog concurrenten van elkaar, op vijf verschillende locaties. “De nieuwe IT- en telecominfrastructuur biedt bovendien nog heel wat mogelijkheden voor de toekomst”, besluit Liesbeth Lemmens. “Zo bekijken we of we binnenkort met videoconferencing van start kunnen gaan. En wanneer er later dit jaar wellicht een zesde vestiging bij komt, dan kunnen we die heel snel op het netwerk aansluiten.”

Klik hier om de video te bekijken over deze case.

Company profile

Groep Delorge-Peerlings is concessiehouder voor Volkswagen, Audi, Skoda en VW Bedrijfswagens. Het bedrijf heeft vestigingen in Hasselt, Sint-Truiden, Borgloon, Lommel en Overpelt. Groep Delorge-Peerlings telt 150 medewerkers. De groep verkoopt 3.500 wagens per jaar.

 Business benefits

Groep Delorge-Peerlings koos voor een state-of-the-art nieuwbouwcomplex in Hasselt. Daar hoort een state-of-the-art ICT-omgeving bij:

  • Proximus als uniek aanspreekpunt voor WAN, LAN, WLAN, UC en security
  • Servers en data in de cloud: geen omkijken naar beveiliging, upgrades en onderhoud
  • Tijdwinst en efficiëntie dankzij UC
  • Toekomstgerichte omgeving: nieuwe vestigingen kunnen zich makkelijk aansluiten

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!