Ontwikkel uw eigen 5G-toepassing in het 5G-lab van Howest

Gepubliceerd op 23/12/2022 in Inspireren

Samen met Proximus startte Hogeschool West-Vlaanderen Howest een 5G-lab op zijn campus in Kortrijk. Als bedrijf kan u er met studenten samenwerken om de mogelijkheden van 5G en mobile private networks te ontdekken. Howest helpt u bij de ontwikkeling van uw 5G-toepassingen.

Ontwikkel uw eigen 5G-toepassing in het 5G-lab van Howest

Experimenteer en ontwikkel samen met studenten

“In het 5G-lab op Campus Kortrijk Weide zijn 5 lokalen gedekt met een antenne”, zegt Tom Decavele van Howest. “Samen vormen ze een 5G Mobile Private Network (5G MPN). We leren er onze studenten om met 5G te experimenteren. En om 5G meer bekend te maken bij bedrijven. Op die manier kunnen we ze overtuigen om hier 5G-toepassingen te ontwikkelen.”

In ons 5G-lab kunnen bedrijven zonder 5G-infrastructuur toch hun eigen 5G-toepassingen ontwikkelen.

Tom Decavele, Hoofddocent Network Technology bij Howest

Krijg hulp van Proximus-specialisten

Naast technische ondersteuning kan Howest ook op expertise van Proximus rekenen.

“Proximus heeft de ambitie om de beste 5G-toepassingen te ontwikkelen”, zegt Jurgen Deklerck van Proximus. “Daarvoor gebruiken we innovatieve ideeën die we samen met de studenten van Howest tot stand brengen. Om dat waar te maken, stellen we hen de expertise ter beschikking van onder andere onze AI-engineers, cloud- en edge-specialisten en mensen die bij extended reality betrokken zijn.”

Investeren in eigen 5G-infrastructuur? Niet nodig

In het 5G-lab van Howest kan u als bedrijf een testruimte huren en krijgt u alle hulp die u nodig hebt om een innovatieve 5G-toepassing te ontwikkelen.

Tom Decavele: “Het grote voordeel voor u als bedrijf om bij ons te komen experimenteren met 5G? U hoeft niet te investeren in eigen 5G-infrastructuur. Alles is hier ter plaatse. Samen met onze studenten kan u een proof of concept opzetten voor een 5G-project dat u wil uitwerken. Dat kan leiden tot een echte 5G-toepassing, en wie weet een job voor een van onze studenten.”

Hebt u plannen voor een 5G-project ? Proximus lanceerde het unieke 5G innovation platform. Hier kan u uw 5G-projecten testen vooraleer u verdere investeringen doet.

Meer weten Nieuw venster

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts