App 112 BE voor burgers in nood

Gepubliceerd op 30/01/2018 in Nieuws

App 112 BE voor burgers in nood

Sinds de lancering in de zomer van 2017 is de app 112 BE ruim 240.000 keer gedownload. Via deze app kunnen burgers in nood hulp van brandweer, ambulance en politie in België inroepen.

Het gebruik van de app kan belangrijke tijdswinst opleveren en zorgen voor een nauwkeurige lokalisatie bij de behandeling van noodoproepen.

“We hopen dat het aantal downloads van de applicatie op zijn minst nog verdubbelt”, zegt Thomas Biebauw, communicatieverantwoordelijke van Project 112. “We voeren daarvoor campagne in de pers en online, en rekenen ook op de gemeenten, de hulpdiensten en andere organisaties om de app mee te promoten.”

Samuel Stipulante, functionele chef van het HC 112/100 in Luik stelt dat de lokalisering van bellers belangrijk is. “Onlangs nog had een vrouw haar arm gebroken in het venengebied in de provincie Luik. Niet levensbedreigend, maar ze kon zich niet meer verplaatsen. De hulpdiensten hebben haar dankzij AML op minder dan een half uur tijd gevonden. Vroeger zou dat meerdere uren gekost hebben.”

De app biedt ook een aantal bijzondere nieuwigheden: “Als er geen optimale gps-verbinding is, bijvoorbeeld binnen in gebouwen, bepaalt de app de locatie aan de hand van nabije wifi-netwerken. Nog bijzonder: als een beller het bewustzijn verliest, kunnen we ervoor zorgen dat de telefoon geluid maakt, zodat de beller ter plaatse sneller gevonden kan worden”, aldus Samuel Stipulante.

Download de gratis app in de App Store (Apple) of in de Play Store (Android) via de zoekterm ‘112 BE’. Opgelet: De app 112 BE werkt enkel in België. 

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team