×
×

Voor u gelezen op World Book Day: The $100 Startup

door JohanLaat je inspireren25/04/2018

Voor u gelezen op World Book Day: The $100 Startup
We stellen u dit boek voor, over starten met ondernemen. Auteur Chris Guillebeau stelt dat bijna iedereen het talent heeft en de capaciteiten om een eigen bedrijfje op te richten. Hoe je dat aanpakt, legt hij uit in het boek “The $100 Startup”.

Waarover gaat het?

Guillebeau selecteert voor zijn boek vijftig mensen die door een kleine investering te doen, nu goed hun brood verdienen met een eigen kleine zaak. De investering bedraagt minder dan 1000 dollar en het netto-inkomen dat de oprichter overhoudt minstens 50.000 dollar.

De ondernemers die hij portretteert, zijn stuk voor heel gewone mensen, die niet over uitzonderlijke talenten of skills beschikken. Het zijn ook niet de typische technologie-startups: een serveerster die een eigen pr-bureau begint, een pianoleraar die met software aan de slag gaat of een advocate die een yogastudio opent. Hoe pakken zij de omslag aan? Welke hindernissen en uitdagingen komen ze tegen en hoe worden die overwonnen?

Waarom moet u dit lezen?

Guillebeau lardeert zijn verhaal met boeiende inzichten over marketing, productontwikkeling en klantenrelaties, kortom over zakendoen. Interessant daarbij is dat hij elke case bijzonder goed onderzoekt. Het boek drijft niet op platitudes. De auteur brengt zeer specifieke informatie over exact hoe deze mensen hun zaak opbouwen, welke beslissingen ze wanneer nemen en hoeveel hen dat oplevert. Het boek wordt bovendien opgebouwd met heel veel data, lijstjes, pro en contra-stellingen en zo verder, wat het allemaal zeer behapbaar maakt.

De belangrijkste les die Guillebeau trekt, is in wezen heel simpel: combineer je passie met iets waar vraag naar is en de kans is behoorlijk groot dat je succesvol zult zijn. Je hebt niet geweldig veel geld nodig, jaren voorbereiding of een hypergedetailleerd businessplan. Wel de moed om eraan te beginnen. Uiteindelijk is dit zelfs net zozeer een zakenboek of managementboek als een boek dat gaat over de vrijheid en voldoening die ondernemen schenkt, een soort kruising tussen ‘Into The Wild’ en ‘Rijk worden voor Dummies’.

Over de auteur

Auteur en blogger Chris Guillebeau (40) werd bekend van de blog The Art of Non-Conformity en het bijhorende boek dat hieruit voortkwam. In deze drukbezochte blog heeft hij het over ondernemerschap, reizen en persoonlijke ontwikkeling. Een van de doelen die hij zichzelf bijvoorbeeld oplegde was het bezoeken van alle landen ter wereld voor zijn 35e, iets waar hij ook in slaagde. Guillebeau organiseert ook elk jaar het “World Domination Festival” in zijn woonplaats Portland, een evenement dat zichzelf omschrijft als “An unconventional weekend for unconventional thinkers”.

Meer nieuws over:

  • starters
  • Voor u gelezen
  • The 100 dollar startup
  • Chris Guillebeau

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar