×
×

5 tips om de gegevens op uw iPhone en iPad te beschermen

door Ann en MatthiasLaat je inspireren14/11/2016

5 tips om de gegevens op uw iPhone en iPad te beschermen
Nu we al maar meer gegevens en data op onze smartphones en tablets bewaren, wordt het almaar belangrijker om deze te beschermen tegen virussen, hackers en dataverlies. Met deze vijf tips voor de iPhone en iPad komt u al een heel eind!

Tips voor Android-toestellen vindt u hier.

 1. Vergrendel uw telefoon

  Een erg effectieve eerste barrière om ongewenste indringers uit uw iPhone en iPad te houden, is het instellen van een vergrendelcode. Deze telt vier tot zes cijfers en moet u telkens intikken als uw telefoon uit slaapstand komt. Heeft u deze nog niet ingesteld? Ga dan naar ‘Instellingen’, ‘Touch ID’ en ‘Toegangscode’, ‘Zet Code Aan’. Gebruik uiteraard geen al te simpele codes als 0000 of 123456. Heeft u een recent toestel? Dan kan u hier ook uw vingerafdrukken registreren om uw telefoon te ontgrendelen. Dat maakt het nog eenvoudiger in gebruik. Nog een handige feature: u kan uw telefoon instellen dat alle gegevens gewist worden wanneer tien keer na mekaar de foute code wordt ingetikt.
  En veeg zeker regelmatig uw scherm schoon om geen patronen achter te laten.

 2. Hou uw software up-to-date

  Nog een zeer eenvoudige manier om uw apparaat te beschermen, is door steeds de laatste updates van Apple te downloaden en te installeren. Uw iPhone of iPad verwittigt u automatisch als er een nieuwe update beschikbaar is. Hackers en cybercriminelen zijn voortdurend op zoek naar gaten in het besturingssysteem om deze uit te buiten en toegang te krijgen tot uw telefoon. Door steeds de laatste software te gebruiken, mag u er vrij gerust op zijn dat de meeste van die achterpoortjes gedicht zijn. Lees er hier meer over.

 3. Neem een back-up

  Een back-up nemen van een iPhone of iPad kan op twee manieren: via iCloud of via iTunes of via een clouddienst. iCloud is de eenvoudigste manier: ga daarvoor naar ‘Instellingen’ en scroll naar ‘iCloud’. Onderaan vindt u de instelling ‘Reservekopie’. Als u hier ‘iCloud-reservekopie’ aanvinkt, worden er automatisch back-ups gemaakt van uw accounts, documenten en instellingen. Wanneer u uw toestel aansluit op uw computer en iTunes opent, bereikt u hetzelfde door op het icoontje van uw telefoon of tablet te klikken. Tik daarna in de linkerkolom op ‘Overzicht’. In ‘Reservekopieën’ kan u nu een back-up laten maken op uw computer en die eventueel ook laten versleutelen. Vroeger gemaakte back-ups kunt u hier ook terugzetten. Voor foto’s gebruikt u best een extern cloudplatform om kopieën te maken, zoals Dropbox, Onedrive of Google Drive. In de respectievelijke apps van die clouddiensten kunt u aangeven dat elke nieuwe foto automatisch gebackupt moet worden. 

 4. Wees voorzichtig met Wifi-hotspots

  De gratis Wifi-faciliteiten in hotels of koffiebars kunnen uiteraard geweldig handig zijn, maar ze vormen ook een potentieel veiligheidsrisico. U heeft er geen enkel zicht op wat er gebeurt met alle gegevens die u intikt. Dit kunt u voorkomen door een abonnement te nemen op een VPN, een Virtual Private Network. Zo’n VPN is een soort beveiligde “tunnel” tussen uw telefoon en het internet die het cybercriminelen een stuk moeilijker maakt om uw informatie te stelen. Er bestaan gratis VPN-diensten, maar het surfen verloopt daardoor vaak vrij traag. Betalende diensten, en zo zijn er tientallen, werken meestal een stuk vlotter. De iPhone heeft een ingebouwde VPN-cliënt via ‘Instellingen’, ‘Algemeen’, ‘VPN’. Daar geeft u de instellingen in die u van uw VPN-provider heeft doorgekregen. 
  Of surf natuurlijk helemaal veilig en gratis op de beveiligde Proximus FON  hotspots.

 5. Activeer Zoek iPhone

  Bent u uw iPhone of iPad kwijt? Of is hij gestolen? Misschien kan u hem toch nog terugvinden, met de functie ‘Zoek mijn iPhone’. Dit is een gratis app van Apple waarmee u iOS-toestellen ospoort op een kaart en ze op afstand vergrendelt of zelfs wist. U kan ze ook een geluidje laten afspelen, zodat u ze snel kunt vinden. Alle functies zijn ook beschikbaar via www.icloud.com/find. Om er voor te zorgen dat uw apparaat gevonden kan worden, moet u deze functie inschakelen in ‘Instellingen’, ‘iCloud’, ‘Zoek mijn iPhone’. Zet hier ook ‘Stuur Laatste Locatie’ aan, zodat de laatste locatie van de telefoon automatisch naar Apple doorgestuurd wordt, als de batterij bijna op is.

Meer nieuws over:

 • iPhone
 • beveiligen
 • Norton

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar