×
×

5 tips om als zelfstandige een betere balans te vinden tussen werk en privé

door JohanWist je dat…05/06/2018

5 tips om als zelfstandige een betere balans te vinden tussen werk en privé
Als zelfstandige is het extra moeilijk om werk en privé gescheiden te houden. Je smartphone is onmisbaar, maar zorgt er ook voor dat het werk nooit stopt. We geven je hieronder een aantal handige tips om een betere balans te bewaren tussen je werk- en privéleven.

 1. Schakel bepaalde meldingen op je smartphone af en toe uit

  Natuurlijk wil je zo bereikbaar mogelijk zijn voor je klanten en werknemers. Maar tijdens een etentje met vrienden of een uitje met je kinderen mag je ook gewoon even niet bereikbaar zijn. Op die momenten kan je via de instellingen van je smartphone aangeven dat je bijvoorbeeld tijdelijk geen meldingen wilt krijgen van specifieke apps, zoals je werkmails. Of je blokkeert meteen alle meldingen via de optie ‘niet storen’. Deze optie kan je trouwens ook automatisch in- en uitschakelen op bepaalde uren. Voor een iPhone doe je dat via Instellingen > Niet Storen > Gepland.

 2. Beperk je smartphonegebruik met behulp van een app

  Vind je het moeilijk om je smartphone aan de kant te leggen of bepaalde meldingen uit te schakelen? Dan is de Space-app misschien een goede manier om je smartphone wat minder te gebruiken. Hoe het precies in zijn werk gaat? De app houdt je smartphonegebruik in detail bij en geeft ook meldingen om je hier bewust van te maken.

  Ontdek Space voor Android
  Ontdek Space voor iPhone

 3. Plan meer quality time in via deze app

  De Cozi Family Organiser is bedoeld om meer tijd met je gezin door te brengen en in te plannen. Je voert de verschillende activiteiten en afspraken van al je familieleden in zodat je zeker geen belangrijke momenten mist.

  Ontdek Cozi Family Organiser voor Android
  Ontdek Cozi Family Organiser voor iPhone

 4. Beweeg regelmatig tijdens de werkdag dankzij de app Stand Up!

  Ook tijdens de werkdag zelf moet je regelmatig korte pauzes inlassen. De app Stand Up! stimuleert je om consequent te bewegen. Je stelt de beweegpauzes zelf in afhankelijk van je werkschema. De app geeft je geen specifieke oefeningen, maar stuurt enkel gerichte reminders om even recht te staan en rond te lopen.

  Ontdek Stand Up! voor Android
  Ontdek Stand Up! voor iPhone

 5. Pak je stress aan met een simpele meditatie-app

  Headspace is een toegankelijke app om korte meditatiemomenten in te bouwen tijdens of na je werkdag. De sessies van slechts enkele minuten wapenen je tegen stress en zorgen voor een betere nachtrust.

  Ontdek Headspace voor Android
  Ontdek Headspace voor iPhone

Een goede balans tussen werk en privé is even onmisbaar als je smartphone zelf. Als Bizz All In-klant bij Proximus kan je daarom de optie Vervangsmartphone toevoegen aan je bundel. In geval van verlies, diefstal of defect krijg je dan een vervangtoestel, zodat je meteen weer aan de slag kunt!

Meer nieuws over:

 • ondernemen
 • Work-Life Balance
 • tips & tricks
 • smartphone-backup-related
 • online_ordering_related
 • Dentalmobilis

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar