Is een Wix-website SEO-gewijs de beste keuze?

Gepubliceerd op 31/05/2021 in Tech, tips & tricks

Is een Wix-website SEO-gewijs de beste keuze?

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van een Wix-website als je van plan bent er een te bouwen. Het is een handig platform om je website mee te maken, maar is een Wix-website goed voor de SEO van je professionele website? Ontdek het hier.

Het Wix-platform heeft veel kwaliteiten en voordelen, maar ook de reputatie niet geoptimaliseerd te zijn voor SEO of zoekmachineoptimalisatie. Een goede score in de zoekresultaten op Google is echter belangrijk voor een website, omdat het verkeer genereert en meer zichtbaarheid geeft. Maar heeft een Wix-website op SEO-vlak echt tekortkomingen?

Ken je Wix nog niet? Ontdek het platform in dit blogbericht.

Waar komt de slechte reputatie van een Wix-website voor SEO vandaan?

We moeten toegeven dat Wix een paar jaar geleden zeer slecht was op het gebied van SEO en wel om deze redenen:

  • De url's waren erg slecht opgebouwd. Wix voegde tekens toe die de pagina's onleesbaar maakten en dat had een negatief effect op de SEO-score.
  • Het was onmogelijk om bepaalde attributen, zoals een alttekst, aan afbeeldingen toe te voegen.
  • Op door Wix gehoste blogs was het onmogelijk om metabeschrijvingen aan de pagina's toe te voegen of aan te passen.
  • Voorheen draaiden alle Wix websites in flash. Google houdt echter niet van deze technologie.

Maar dat was vroeger. Sindsdien heeft Wix grote inspanningen geleverd om de trend om te buigen. Nu is een Wix-website voor SEO zelfs één van de beste oplossingen op de markt.


De voordelen van een Wix-website voor SEO

In de afgelopen jaren heeft Wix gebruikers voorzien van verschillende tools om de SEO-score van hun websites te optimaliseren. Dit zijn ze:

  • Wiz-website SEO: Deze tool bevindt zich in het dashboard van de editor en helpt je om stap voor stap je Wix-website voor SEO te optimaliseren. Je moet enkele basisvragen beantwoorden, je trefwoorden invoeren en Wiz-website SEO geeft je vervolgens tips om de pagina's correct op te bouwen.
  • Trefwoorden: De editor geeft zelfs advies over populaire trefwoorden die je kan gebruiken.
  • Domeinnaam: Met Wix kies je gemakkelijk een domeinnaam.
  • Metabeschrijving: Wix geeft je de mogelijkheid om metabeschrijvingen toe te voegen voor elke pagina van de site.
  • Responsive websites: Alle websites gemaakt op Wix zijn nu responsive. Dat wil zeggen dat ze zich aanpassen aan alle media, van computer tot smartphone en tablet.
  • Google Search Console: Je kan je Wix-website voor SEO toevoegen aan deze Google-tool. Zo krijg je een melding als een pagina van de website gebreken vertoont en kan je onmiddellijk reageren. Dat is belangrijk omdat sites die technisch niet goed presteren door Google worden afgestraft.

Ondanks de moeilijke start is Wix uitgegroeid tot een uitstekende SEO-oplossing voor je website. Het platform biedt alle essentiële tools om je Wix-website SEO goed te beheren. Toch combineer je beter nog met krachtigere tools zoals SEMRush.

Ken jij Bizz Online? Wij bouwen jouw professionele website van A tot Z en zorgen ervoor dat hij goed scoort op SEO-vlak. We zorgen er ook voor dat hij responsive is en aangepast aan alle platforms.

Ontdek Bizz Online nu meteen!

Bovendien staat een digitale adviseur klaar om al je vragen te beantwoorden. Als geschenk bieden wij je daarbovenop ook nog een domeinnaam, een professioneel e-mailadres en beveiligde hosting op de Belgische servers van Proximus.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar