×
×

Wist u dat…

Nieuws filtering op :

Een wifi hotspot gebruiken, dat doet u zo!

Wist u dat…door Proximus Bizz team16/06/2016

In het station, op de luchthaven, in heel wat winkels en cafeetjes en in haast alle hotels komt u ze tegenwoordig tegen: wifi-hotspots. Dat is handig als u uw mail of agenda wilt checken of wilt surfen zonder uw data-abonnement aan te spreken. Maar hoe moet u op zo’n hotspot inloggen? Dat leggen we u graag uit.

We maken in dit artikel het onderscheid tussen Windows- en Mac-computers en iOS- en Android-smartphones. In grote lijnen is de procedure om op een hotspot in te loggen ongeveer dezelfde, maar niet alle knoppen komen overeen natuurlijk. 

Mac

Op een Mac-laptop kijkt u eerst na of wifi ingeschakeld staat, dat doet door op het wifi-logo’tje te klikken, in de bovenste werkbalk van uw computer (waar u onder meer ook de batterijstatus vindt). Hier kunt u niet alleen wifi aan- en uitschakelen, maar krijgt u meteen ook een overzicht van alle draadloze netwerken die uw computer kan oppikken. Duidt aan op met welk netwerk u wenst te verbinden en uw computer zal automatisch een verbinding proberen te maken.

Als u een slotje naast de naam van het netwerk ziet, betekent dit dat u enkel kan inloggen met een correct paswoord. Dit zal u bij de eerste inlogpoging dan ook gevraagd worden. Als u het paswoord intikt en op enter duwt, wordt de verbinding opgebouwd en kunt u enkele seconden later beginnen surfen. 

Windows

Op een laptop met Windows controleert u uw wifi-verbinding bij “Instellingen”-“Netwerk en internet” – “Wifi”. Als wifi ingeschakeld is, vindt u alle beschikbare netwerken, rechts onderaan bij het wifi-icoontje, een reeks balkjes bij Windows 7 en Windows 8, een bolletje met golfjes bij Windows 10. Onder Windows 10 kan u de beschikbare netwerken ook terugvinden onder het netwerkicoon, een schermpje met een kabel. Als u op de naam klikt van zo’n netwerk, krijgt u de knop “Verbinding maken” te zien. Door daar op te drukken, kunt u verbinden en beginnen te surfen. 

iPhone

Om op een iPhone verbinding te maken met een wifi-netwerk, drukt u op de knop “Instellingen” en daarna op de knop “Wifi”. Hier kunt u Wifi in- en uitschakelen en kunt u een netwerk kiezen om verbinding mee te maken. Ook hier kunt een slotje tegenkomen, dan moet u eerst een paswoord ingeven om op het netwerk te geraken. 

Android

Op een Android-smartphone is inloggen op wifi bijna hetzelfde als op een iPhone. U gaat naar “Instellingen” en dan “Wifi” en kiest daar het netwerk waarmee u wilt verbinden. Afhankelijk van het merk van uw telefoon kunnen de knoppen er wat anders uitzien en hun volgorde kan ook verschillen, maar grosso modo geldt dit voor alle Android-telefoons. Heel vaak kunt u ook vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden vegen: ook daar vindt u dan een wifi-icoon. Als u daar op drukt, krijgt u ook de verschillende gevonden netwerken te zien en kunt u er mee verbinden. 

Proximus-klant? Dan kan u gratis surfen op meer dan 17 miljoen hotspots wereldwijd. Klik hier voor meer info.

img-Proximus Bizz team

Proximus Bizz team

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.


Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Contact