×
×

Een wifi hotspot gebruiken, dat doet u zo!

door Proximus Bizz teamWist je dat…16/06/2016

Een wifi hotspot gebruiken, dat doet u zo!
In het station, op de luchthaven, in heel wat winkels en cafeetjes en in haast alle hotels komt u ze tegenwoordig tegen: wifi-hotspots. Dat is handig als u uw mail of agenda wilt checken of wilt surfen zonder uw data-abonnement aan te spreken. Maar hoe moet u op zo’n hotspot inloggen? Dat leggen we u graag uit.

We maken in dit artikel het onderscheid tussen Windows- en Mac-computers en iOS- en Android-smartphones. In grote lijnen is de procedure om op een hotspot in te loggen ongeveer dezelfde, maar niet alle knoppen komen overeen natuurlijk. 

Mac

Op een Mac-laptop kijkt u eerst na of wifi ingeschakeld staat, dat doet door op het wifi-logo’tje te klikken, in de bovenste werkbalk van uw computer (waar u onder meer ook de batterijstatus vindt). Hier kunt u niet alleen wifi aan- en uitschakelen, maar krijgt u meteen ook een overzicht van alle draadloze netwerken die uw computer kan oppikken. Duidt aan op met welk netwerk u wenst te verbinden en uw computer zal automatisch een verbinding proberen te maken.

Als u een slotje naast de naam van het netwerk ziet, betekent dit dat u enkel kan inloggen met een correct paswoord. Dit zal u bij de eerste inlogpoging dan ook gevraagd worden. Als u het paswoord intikt en op enter duwt, wordt de verbinding opgebouwd en kunt u enkele seconden later beginnen surfen. 

Windows

Op een laptop met Windows controleert u uw wifi-verbinding bij “Instellingen”-“Netwerk en internet” – “Wifi”. Als wifi ingeschakeld is, vindt u alle beschikbare netwerken, rechts onderaan bij het wifi-icoontje, een reeks balkjes bij Windows 7 en Windows 8, een bolletje met golfjes bij Windows 10. Onder Windows 10 kan u de beschikbare netwerken ook terugvinden onder het netwerkicoon, een schermpje met een kabel. Als u op de naam klikt van zo’n netwerk, krijgt u de knop “Verbinding maken” te zien. Door daar op te drukken, kunt u verbinden en beginnen te surfen. 

iPhone

Om op een iPhone verbinding te maken met een wifi-netwerk, drukt u op de knop “Instellingen” en daarna op de knop “Wifi”. Hier kunt u Wifi in- en uitschakelen en kunt u een netwerk kiezen om verbinding mee te maken. Ook hier kunt een slotje tegenkomen, dan moet u eerst een paswoord ingeven om op het netwerk te geraken. 

Android

Op een Android-smartphone is inloggen op wifi bijna hetzelfde als op een iPhone. U gaat naar “Instellingen” en dan “Wifi” en kiest daar het netwerk waarmee u wilt verbinden. Afhankelijk van het merk van uw telefoon kunnen de knoppen er wat anders uitzien en hun volgorde kan ook verschillen, maar grosso modo geldt dit voor alle Android-telefoons. Heel vaak kunt u ook vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden vegen: ook daar vindt u dan een wifi-icoon. Als u daar op drukt, krijgt u ook de verschillende gevonden netwerken te zien en kunt u er mee verbinden. 

Proximus-klant? Dan kan u gratis surfen op meer dan 17 miljoen hotspots wereldwijd. Klik hier voor meer info.

Meer nieuws over:

  • wifi
  • mobiel internet
  • smartphone

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar