×
×

5 veelgestelde vragen over uw wifi-netwerk

door Ann en MatthiasWist je dat…10/11/2016

5 veelgestelde vragen over uw wifi-netwerk
Wifi is handig, wifi werkt overal... Dat klopt (meestal) wel, maar soms kan de wifi u ook wel eens parten spelen. Zit u dan met de handen in het haar? In dit artikel gaan we dieper in op hoe u met een wifi-netwerk verbinding maakt en verbonden blijft.

Meer informatie vindt u ook verzameld op onze FAQ-Pagina (Frequently Asked Questions).

Hoe met wifi verbinden? 

Om u met het wifi-netwerk te verbinden, heeft u eerst een modem/router nodig. Die heeft de Proximus-technicus normaal al geconfigureerd voor u. Is er toch een probleem of wil u de installatie opnieuw doen? Dan vindt u hier voor elk model van modem de juist installatiegids. Hoe u dan uw pc of gsm precies met het wifi-netwerk verbonden krijgt, hangt af van het besturingssysteem dat u gebruikt (Windows of Mac) en de versie van dat systeem (Windows 8 of Windows 10 bijvoorbeeld). De procedures zijn ook anders voor tablets en smartphones. Op deze pagina vindt u alvast de juiste procedure voor uw toestel. 

Hoe met een hotspot verbinden?

Bent u buitenshuis? Of zelfs ergens in het buitenland? Dan kan u via wifi-hotspots surfen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leggen we hier uit. De procedure is opnieuw anders voor iPhone iOS dan voor Android en Windows Phone, maar in beide gevallen bent u in enkele klikken online. Verder uitleg en informatie vindt u ook op deze pagina. Bent u op zoek naar een hotspot in Europa? Deze handige kaart maakt uw zoektocht een pak eenvoudiger.

Hoe de standaardinstellingen van uw modem opnieuw instellen? 

Problemen met uw modem kunnen verholpen worden door het apparaat helemaal opnieuw in te stellen. Dat kan door ofwel een “harde” reset via de resetknop of een “soft” reset via het configuratiemenu. Wat precies het verschil is en hoe de procedure in mekaar zit voor de verschillende modellen van modems leggen we u graag hier uit. 

Slechte ontvangst verbeteren?

Er zijn heel wat oorzaken waardoor u traag of zelfs helemaal niet kan surfen via wifi. De plaatsing van uw modem is erg belangrijk. De algemene regels zijn: plaats uw modem in de hoogte, liefst in een open ruimte en in de buurt van het toestel waarmee u surft. Meer hierover vindt u hier. Natuurlijk zijn er nog wel wat zaken die u kunnen helpen om de ontvangst te verbeteren: bijvoorbeeld de frequentie van de router instellen of het kanaal veranderen waarop hij uitzendt. Hoe dat precies werkt, vindt u in dit artikel en op deze pagina terug. Hier vindt u ook uitleg terug over hoe u het wifi-signaal via het elektriciteitsnetwerk verdeelt om zo de ontvangst te verbeteren. 

Ligt alles plat? 

Heeft u geen internet meer of doet Proximus TV het niet meer? Geen paniek, de kans is groot dat u het probleem zelf kan oplossen. Met dit handige stappenplan bent u dikwijls binnen enkele minuten weer online. 

Meer expertise nodig? Vraag een gratis Happy House-bezoek van onze technici en wij optimaliseren al uw Proximusproducten en –diensten zodat u kan werken zonder zorgen! Klik hier voor meer info.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar