Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Tips van de Bizz Expert: 5 veelgestelde vragen over je wifi-netwerk

Gepubliceerd op 10/11/2016 in Tech, tips & tricks

Tips van de Bizz Expert: 5 veelgestelde vragen over je wifi-netwerk

Wifi is handig, wifi werkt overal... Dat klopt (meestal) wel, maar soms kan de wifi je ook wel eens parten spelen. Zit je dan met de handen in het haar? In dit artikel gaan we dieper in op hoe je met een wifi-netwerk verbinding maakt en verbonden blijft. Meer informatie vindt je ook verzameld op onze FAQ-Pagina (Frequently Asked Questions).

Hoe met wifi verbinden? 

Om je met het wifi-netwerk te verbinden, heb je eerst een modem/router nodig. Die heeft de Proximus-technicus normaal al voor je geconfigureerd. Is er toch een probleem of wil je de installatie opnieuw doen? Dan vindt je hier voor elk model van modem de juist installatiegids. Hoe je dan je pc of gsm precies met het wifi-netwerk verbonden krijgt, hangt af van het besturingssysteem dat je gebruikt (Windows of Mac) en de versie van dat systeem (Windows 8 of Windows 10 bijvoorbeeld). De procedures zijn ook anders voor tablets en smartphones. Op deze pagina vindt je alvast de juiste procedure voor jouw toestel. 

Hoe met een hotspot verbinden?

Ben je buitenshuis? Of zelfs ergens in het buitenland? Dan kan je via wifi-hotspots surfen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leggen we hier uit. De procedure is opnieuw anders voor iPhone iOS dan voor Android en Windows Phone, maar in beide gevallen ben je in enkele klikken online. Verder uitleg en informatie vind je ook op deze pagina. Ben je op zoek naar een hotspot in Europa? Deze handige kaart maakt je zoektocht een pak eenvoudiger.

Hoe de standaardinstellingen van uw modem opnieuw instellen? 

Problemen met je modem kunnen verholpen worden door het apparaat helemaal opnieuw in te stellen. Dat kan door ofwel een “harde” reset via de resetknop of een “soft” reset via het configuratiemenu. Wat precies het verschil is en hoe de procedure in mekaar zit voor de verschillende modellen van modems leggen we je graag hier uit. 

Slechte ontvangst verbeteren?

Er zijn heel wat oorzaken waardoor je traag of zelfs helemaal niet kan surfen via wifi. De plaatsing van je modem is erg belangrijk. De algemene regels zijn: plaats je modem in de hoogte, liefst in een open ruimte en in de buurt van het toestel waarmee je surft. Meer hierover vind je hier. Natuurlijk zijn er nog wel wat zaken die je kunnen helpen om de ontvangst te verbeteren: bijvoorbeeld de frequentie van de router instellen of het kanaal veranderen waarop hij uitzendt. Hoe dat precies werkt, vind je op deze pagina terug. Hier vind je ook uitleg terug over hoe je het wifi-signaal via het elektriciteitsnetwerk verdeelt om zo de ontvangst te verbeteren.

Ligt alles plat? 

Heb je geen internet meer of doet Proximus TV het niet meer? Geen paniek, de kans is groot dat u het probleem zelf kan oplossen. Met dit handige stappenplan bent u dikwijls binnen enkele minuten weer online. 

Johan

Proximus-schrijver.

Blog topics

 

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar