×
×

Laat u inspireren

Nieuws filtering op :

Whatsapp in uw zaak ? Zo doet u dat !

Laat u inspirerendoor Proximus Bizz team30/05/2016

Misschien heeft u het jonge(re) volkje al horen spreken over Whatsapp. Whats-wat? Whatsapp, een chatprogramma voor smartphones dat vooral bij jongeren populair is, maar dat echter ook onvermoede zakelijke toepassingen heeft.

Whatsapp is een chatprogramma waarmee u berichtjes uitwisselt met andere gebruikers van de app. Klinkt als een SMS, zegt u? In zekere zin wel, maar het verschil is dat Whatsapp-berichtjes veel langer mogen zijn dan Sms’jes en ook foto’s, filmpjes en zelfs ingesproken boodschappen kunnen bevatten. Het is met Whatsapp ook heel gemakkelijk om groepen aan te maken. De leden babbelen dan onderling met elkaar. Niet te verwonderen dus dat al ongeveer één miljard mensen de app op hun telefoon hebben geïnstalleerd.

Een groot deel van het geklets op Whatsapp bestaat uit berichtjes tussen vrienden en familieleden. Maar meer en meer bedrijven zetten de app in om met klanten in contact te komen. Als uw (potentiële) klantenkring bestaat uit jonge twintigers of dertigers, is de app een interessante manier om deze doelgroep te bereiken. 

Vragen of klachten? 

Met Whatsapp bent u snel en makkelijk bereikbaar voor mensen met vragen of klachten. Het is op Whatsapp voor uw klanten eenvoudig om hun vraag of klacht beter uit te leggen met een foto of filmpje, iets wat met een gewoon telefoongesprek natuurlijk al een stuk lastiger is. Omgekeerd kan u uw klant ook extra beeldmateriaal meesturen om bijvoorbeeld iets te verduidelijken. 

Interne groepschats

U kan Whatsapp ook inzetten voor interne groepschats binnen uw onderneming. Handig is om bijvoorbeeld een privégroep aan te maken waarin de planning voor de komende dagen wordt gedeeld. Zo staat alles mooi op één centrale plaats, waar uw medewerkers steeds aan kunnen. Gedaan dus met die uitpuilende mailbox met een kluwen van updates en aanpassingen. 

Moderne nieuwsbrief

Verkoopt u iets nieuws of staat een product in promotie? Deel het via Whatsapp! U verstuurt hetzelfde bericht naar maximaal 250 nummers ineens, als een soort verzendlijst. Alle gebruikte telefoonnummers blijven ook onzichtbaar voor de andere contacten. Het is wel een goed idee om hiervoor eerst uw klanten uit te nodigen en hier toestemming voor te vragen. De meeste mensen worden natuurlijk liever niet gespamd via Whatsapp.

De Whatsapp-knop

Net zoals u content van uw website kan laten delen via Facebook of Twitter, kan u dit ook doen via Whatsapp. Dit kan door een Whatsapp-knop aan uw site toe te voegen. Uw bezoekers kunnen dan bijvoorbeeld een productpagina of artikel op uw site direct delen met familie en vrienden. 

Ten slotte

Nog twee zaken die u niet uit het oog mag verliezen: als klanten u via Whatsapp willen bereiken, moeten ze daartoe eerst zelf het initiatief nemen. Maak dus op uw website het gsm-nummer bekend waarop ze u kunnen bereiken en vermeld dit ook steeds in uw contactgegevens. Maak, vooraleer u met wilde experimenten begint, ook even de afweging of Whatsapp wel aansluit bij uw type bedrijf, strategie en doelgroep. Als uw klanten geen Whatsapp gebruiken of er niet positief tegenover staan, heeft het natuurlijk ook niet veel zin om deze tool in te zetten.  

img-Proximus Bizz team

Proximus Bizz team

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.


Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Contact