×
×

Zo houdt u uw webshop veilig

door JohanWist je dat…18/05/2017

Zo houdt u uw webshop veilig
Een webshop is voor veel ondernemers tegenwoordig een onmisbaar verkoopkanaal geworden. Zowel in hun eigen belang, als in het belang van de klanten moet de beveiliging van zo’n webshop dan ook op punt staan.

Neem daarom zeker een IT-specialist bij de hand. Deze tips helpen u alvast op weg.

Het stelen van kredietkaartgegevens, het ontfutselen van klanteninformatie of gewoonweg het stelen van goederen…voor cybercriminelen zijn er heel wat redenen om in een webshop in te breken. Dit kost ondernemers een hoop geld en tast het vertrouwen van de klanten aan.

Het juiste platform

De eerste stap naar een goed beveiligde site is de juiste keuze maken in het e-commerce-platform dat u wilt gebruiken. Vraag bij de makers van het platform gerust na welke stappen zij hebben ingebouwd om een en ander veilig te houden en laat u hierbij bijstaan door een IT-specialist, aanbevolen door Proximus.

Controleer bijvoorbeeld welke distaster recovery plannen er zijn en vraag hoe het zit met back-ups. Het is bijvoorbeeld een goed idee om de back office van de site enkel te laten draaien op uw intern netwerk en niet op machines die aan het internet hangen.

Zorg er natuurlijk ook voor dat de software en toestellen die u gebruikt altijd up-to-date zijn en voorzien van de laatste (veiligheids)updates.

Verdachte transactie

Het is met een goed systeem voor uw website technisch ook perfect mogelijk om verdachte transacties zelf te laten opsporen. Zo kan het systeem u bijvoorbeeld verwittigen als verschillende, verdachte transacties via hetzelfde IP-adres binnenkomen, wanneer dezelfde personen verschillende orders plaatsen met verschillende kredietkaarten of wanneer bestellingen verstuurd moeten worden naar andere adressen dan die waarop de kredietkaart is geregistreerd.

Veilige connectie

Een goede website heeft ook meerdere verdedigingsmuren, met verschillende obstakels die zelfs de meest volhardende hacker uiteindelijk laat afhaken. Een beveiligde connectie om de transacties af te ronden en betaalgegevens te beschermen is een eerste stap. Daarnaast investeert u ook best in een goede firewall voor uw netwerk.

Het is ook totaal niet nodig om al die betaalinformatie (kredietkaartnummers met vervaldata) voortdurend op de eigen systemen op te slaan. Als u ze niet bijhoudt, kunnen ze ook niet gestolen worden.

Veilig wachtwoord

Een laatste, maar belangrijke tip: laat uw klanten geen voor de hand liggende wachtwoorden kiezen. Stel uw systeem zo af dat er een minimumaantal karakter wordt gevraagd en dat er speciale leestekens en cijfers in het wachtwoord moeten zitten.

Mooi meegenomen is dat dit ook vertrouwen inboezemt bij uw klanten. Om dat vertrouwen te versterken is het altijd een goed idee om voor een keurmerk voor uw webshop te gaan.

Meer nieuws over:

  • webshop
  • Beveiliging

Nieuws filtering op :

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar