×
×

4 voornemens om 2018 goed in te zetten

door JohanLaat je inspireren05/12/2017

4 voornemens om 2018 goed in te zetten
Meer sporten, stoppen met roken, tien kilo afvallen of wat vaker met de hond gaan wandelen…tijdens het eindejaar maken we allemaal (realistische en minder realistische) goede voornemens om het nieuwe jaar in te zetten. Daar willen u graag bij helpen, met vier goede voornemens voor ondernemers. Zodat 2018 zowel op zakelijk als persoonlijk vlak een grand cru-jaar wordt.

 1. Verbeter uw work-life-balance

  We hoeven het u waarschijnlijk niet te vertellen: ondernemen is vaak hard werken. Veel zelfstandigen – zeker als ze pas gestart zijn – gaan daarbij soms weleens in het rood en verliezen de balans tussen werk en privé uit het oog. Dat is geen goed idee, niet voor uw persoonlijk leven en niet voor uw zaak, want een gestresste, nukkige, oververmoeide baas is zelden op zijn best als ondernemer. We hebben vijf tips voor starters verzameld waarmee u 2018 gezond, uitgerust en fris als een hoentje doorkomt. 

 2. Gebruik meer slimme apps

  De digitale economie is here to stay, dan kan u er ook maar beter zo veel mogelijk en zo goed mogelijk gebruik van maken. We stellen u graag vijf apps voor die u het leven als ondernemer een stuk makkelijker maken. Van een app om uw werkuren bij te houden over een wachtwoorden over een programmaatje dat moeilijke wachtwoorden genereert en invult tot een app om documenten in te scannen met uw telefoon. Doe er uw voordeel mee! 

 3. Vergroot uw naamsbekendheid met social media

  En we blijven nog even in de digitale sfeer, met sociale media die u kan inzetten om uw zakelijke activiteiten een boost te geven. Van Google Adwords heeft u ongetwijfeld al gehoord, maar kent u ook Google Mijn Bedrijf? En waarom zou u een Facebook-pagina opzetten? Zelfs een klassieker als LinkedIn biedt nog heel wat onvermoede mogelijkheden. Helemaal interessant wordt het natuurlijk als u ook minder voor de hand liggende platformen als WhatsApp, Snapchat of Instagram gaat inzetten. 

 4. Lees eens een goed boek

  Zoals we in tip één al vermeldden: de boog kan niet altijd gespannen staan. U in een rustig hoekje terugtrekken met goed boek is alvast een uitstekende manier om de batterijen weer op te laden. Dit geeft u trouwens ook de kans om het aangename met het nuttige te koppelen, want er zijn hopen business-boeken waar u als ondernemer echt wel iets aan heeft.

  Steal Like an Artist bijvoorbeeld, van Austin Cleon, waarin de auteur aantoont dat iedereen “creatief” kan zijn en niet enkel dichters en schilders.

  Of The Five Dysfunctions of a Team van Patrick Leoncini, waarmee u leert hoe u effectief teams kan aansturen. Dat het leest als een roman is geen toeval, want zo is dit boek ook geconcipieerd.

  Het laatste boek dat we u graag aanraden, is Thinking, fast and slow, een zeer intrigerend boekje van Daniel Kahneman, een psycholoog en gedragseconoom die de Nobelprijs Economie heeft gewonnen. Hij vertelt waarom mensen zo vaak irrationele keuzes maken en waarom ons brein ons daarbij graag bedot. 

  Prettige feesten!

Meer nieuws over:

 • Nieuwjaar
 • 2018
 • Goede Voornemens
 • Work-Life Balance
 • Apps
 • Boeken
 • Sociale media

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar