×
×

6 vragen over het instellen van uw voicemail

door Dirk en MarjanWist je dat…07/12/2016

6 vragen over het instellen van uw voicemail
Een berichtje beluisteren of inspreken. We doen het allemaal bijna dagelijks. Maar wat als uw voicemail te snel aanspringt en u zo een belangrijk telefoontje misloopt? Uw Proximus-voicemail heeft heel wat instelmogelijkheden. We doen ze hier graag voor u uit de doeken.

 1. Hoe kan ik mijn voicemail instellen?

  Vooraleer er mensen een boodschap op uw voicemail kunnen inspreken, moet u deze natuurlijk eerst instellen. Dat is in een handomdraai gebeurd: u belt met uw GSM naar het nummer 1969 en u kiest uw taal (Nederlands, Frans, Duits of Engels). Daarna kspreekt u uw naam in of een gepersonaliseerde begroeting. Deze mag maximaal 60 seconden duren. Als laatste stap kiest u een persoonlijke pincode van zes tot acht cijfers en… klaar! Via 1969 kan u nadien al deze instelling ook weer aanpassen. Hier kiest u bijvoorbeeld om al dan niet het uur en datum van een ontvangen berichtje te horen tijdens het afspelen. Onthoud dus dit nummer: 1969!

 2. Hoe kan ik berichten beluisteren, wissen, bewaren… ?

  De meeste berichten op uw voicemail mogen waarschijnlijk meteen gewist worden. Het gebeurt ook dat u een bericht wil bewaren. Dat doet u door naar het gratis voicemailnummer te bellen (dat u ondertussen kent): 1969. Het oude nummer (1230) werkt ook nog. Als u hier optie 1 kiest kan u berichten wissen, opslaan of opnieuw beluisteren. Het is eventueel ook mogelijk met een bericht te antwoorden, uw correspondent automatisch terug te bellen of het bericht door te sturen. Dat lukt echter alleen als u deze opties heeft geactiveerd door eerst optie 3 te kiezen en de mailbox-instellingen te wijzigen. Meer info vindt u op deze pagina.

 3. Hoe word ik verwittigd dat er een nieuw voicemailbericht is?

  Er zijn drie manieren waarop we u kunnen verwittigen dat u een nieuwe voicemail heeft. Standaard sturen we u een sms’je met daarin het aantal berichten en het nummer van de persoon die u laatst opbelde. U kan er ook voor kiezen om opgebeld te worden op uw gsm of zelfs op een ander nummer, bijvoorbeeld uw vaste lijn. Dit stelt u zelf in in uw mailboxinstellingen. 

 4. Hoe kan ik mijn voicemail in het buitenland gebruiken?

  Natuurlijk kan u ook in het buitenland voicemailberichten beluisteren. bel daarvoor naar het nummer +32 475 15 1969 en voer uw telefoonnummer en voicemailcode in. U betaalt dan de prijs van een oproep in het buitenland.

 5. Ik ben mijn voicemailcode kwijt…

  Weet u uw voicemailcode niet meer? Geen paniek, u kan deze eenvoudig terugvinden of wijzigen door met uw gsm naar #145# te bellen. U krijgt dan de code teruggestuurd via een sms’je. Uw code wijzigen doet u dan via 1969 (Optie 3 en dan Optie 2). Kies hier niet voor een voor de hand liggende combinatie, zoals uw geboortedatum, 123456 of 111111. Die laatste codes worden trouwens sowieso geweigerd.

 6. Wat als mijn gsm te snel op voicemail springt?

  Een zeer handig trucje dat veel mensen nog niet kennen: u kan zelf instellen hoe lang uw gsm rinkelt vooraleer hij naar voicemail overspringt. Daarvoor moet u een speciale code intoetsen en het aantal seconden ingeven. Alle uitleg hierover vindt u hier

Nog vragen over voicemail? 

Heeft u nog een andere vraag over voicemail? Surf dan zeker even naar onze FAQ-pagina

Meer nieuws over:

 • FAQ
 • voicemail

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar