×
×

Getest: de Vodafone Mobile Wi-Fi R216 4G-router

door PhilippeWist je dat…07/02/2017

Getest: de Vodafone Mobile Wi-Fi R216 4G-router
Waar we ook zijn, tegenwoordig verwachten we overal Wifi: onderweg, op de hotelkamer, bij de klant.

Voor wanneer er geen wifi-signaal is, bestaan er apparaatjes die de brug maken tussen wifi en 4G, de zogenaamde Mifi-routers. De Vodafone Mobile Wi-Fi R216 4G-router is er zo eentje en wij hebben hem op de testbank gelegd. Wat is Mifi precies? Wat heeft u er aan? En hoe doet de R216 het? Dat leggen we u graag uit in deze test.

Wat is Mifi? 

De bedoeling van een Mifi-router (Mobile Wifi) is snel uitgelegd. Hij maakt verbinding met 4G en wordt dan voor uw mobiele apparaten zichtbaar als een wifi-punt. Dat betekent dat u overal waar er een 4G- of 3G-signaal is, via wifi kan surfen. Dat heeft wel enkele voordelen: u hoeft uw eigen smartphone hotspot niet meer in te schakelen om verschillende apparaten tegelijkertijd via 4G te laten surfen en u kan u ook online gaan met apparaten die enkel over wifi beschikken (bepaalde tablets en de meeste laptops bijvoorbeeld).

Heeft u een smartphone zonder 4G, dan kan u toch aan 4G-snelheden surfen via de wifi-verbinding. De maximale verbindingssnelheid is daarbij natuurlijk wel de maximale snelheid die 4G biedt, gemiddeld rond de 30 megabits per seconde. Dat komt al heel dicht in de buurt van de snelheid van ”echte” Wifi. 

Design

De R216 wordt geproduceerd door Vodafone en is een stijlvol zwart kastje van ongeveer tien op zes centimeter. Hij is dus heel gemakkelijk mee te nemen en past zonder veel problemen in de meeste jaszakken. Aan de voorzijde zit een aan- en uit-knop en een LCD-schermpje dat u info geeft over de verbinding. 

Prestaties

De R216 kan maar liefst tien draadloze toestellen tegelijkertijd aan. Hij biedt daarbij een maximale downloadsnelheid van 150 Megabits per seconde. Uploaden kan aan maximaal 54 Megabits per seconde. Is er geen 4G-verbinding voorhanden, dan maakt het apparaat verbinding via het wat tragere 3G-netwerk. Is ook dat niet beschikbaar dan schakelt hij terug naar EDGE of zelfs GPRS, maar dan wordt het surfen wel heel erg traag. Normaliter zou u via het Proximus-netwerk bijna overal in België minstens 3G moeten kunnen ontvangen.

De R216 beschikt verder over een batterij van 1.500 mAh. Surft u met tien mensen of apparaten tegelijkertijd via 3G dan houdt hij het vijf uur vol. Over 4G is dat 4 uur. Hoe minder apparaten hij moet bedienen, hoe langer de batterij meegaat, uiteraard. 

Extra features

Ook bijzonder interessant is dat de R216 uitgerust is met een slot voor microSD-geheugenkaartjes. Op die kaartjes kan u bestanden zetten die voor elk apparaat dat verbinding maakt, beschikbaar worden. Dat is heel handig om onderling snel documenten, foto’s of filmpjes uit te wisselen.

Vodafone Mobile Wi-Fi R216 4G-Router

Klein, licht en handig

7/10

Pluspunten:
 • Met tien toestellen tegelijk surfen
 • Klein, licht en handig
 • De snelheid benadert die van “echte” wifi
 • MicroSD-kaartjes om gegevens te delen
Minpunten:
 • De batterij mocht nog iets sterker zijn
 • Klein bereik

Overtuigd? Bestel Vodafone Pocket WiFi R216 4G hotspot.

Meer nieuws over:

 • Mobiel Internet
 • draadloze router
 • Vodafone R216

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar