×
×

Het Nieuwe Werken: een virtueel kantoor

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren02/09/2015

Het Nieuwe Werken: een virtueel kantoor
Het Nieuwe Werken surft op een hoge golf. Bedrijven organiseren het werk van hun mensen in het licht van een maximale autonomie. In die nieuwe bedrijfscultuur zijn verantwoordelijkheid en vertrouwen de ordewoorden, met de technologie als katalysator. Eindresultaat: extra productiviteit en groei.

Mobiel of flexibel werken betekent dat uw medewerkers hun werk om het even waar en wanneer kunnen doen. Louter aanwezig zijn en lange uren op kantoor kloppen, is niet langer zaligmakend. Het is het resultaat dat telt. Essentieel in het concept van het Nieuwe Werken is het gebruik van technologische hulpmiddelen, zoals draadloos internet, smartphone, tablet en laptop.

Een internationale studie uit 2013 (International Comparative Flexible Working Survey 2013, BakkerElkhuizen) heeft aangetoond dat de voordelen van zo’n flexibele werkorganisatie resulteren in een hogere productiviteit. Bij Vlaamse organisaties steeg de productiviteit met 79%, bij Waalse organisaties met 80%. Welke 6 elementen liggen aan de basis van deze fenomenale cijfers?

1. Meer tevredenheid bij uw werknemers
Ze komen tot een beter evenwicht tussen werk en privé, want ze kunnen hun tijdsindeling beter controleren. Ze kunnen bijvoorbeeld thuis zijn om de kinderen op te vangen na school en het resterende werk ’s avonds inhalen. Zo hebben ze minder stress, werken ze wanneer het hen het best uitkomt en hebben ze meer zeggenschap over het eigen werk. Die toegenomen tevredenheid resulteert in een sterkere betrokkenheid en een groter verantwoordelijkheidsgevoel.

2. Tijdwinst
Wie mobiel werkt, doet meer in minder tijd. E-mailen, informatie zoeken en uitwisselen, videoconferenties volgen en contacten leggen kunnen op om het even welk moment en op elke willekeurige locatie.

3. Betere klantenservice
Flexibele medewerkers kunnen sneller inspelen op de vragen van de klant, wat leidt tot een grotere klanttevredenheid.

4. Minder ziekte en afwezigheden
Studies tonen aan dat het ziekteverzuim onder mobiele en thuiswerkers lager is dan bij kantoorpersoneel. Werknemers zijn ook minder geneigd om snipperdagen te nemen voor sociale of andere activiteiten, omdat ze eventuele verloren uren naar eigen goeddunken kunnen inhalen.

5. Minder verplaatsingen
De reistijd van uw medewerkers wordt drastisch beperkt. Er gaat minder kostbare tijd verloren aan files. Bovendien zijn uw medewerkers altijd goed bereikbaar, ook onderweg.

6. Kostenbesparing
Hoe meer mensen van thuis uit werken, hoe minder kantoorruimte u moet voorzien en hoe minder vaste kosten u maakt.

Conclusie: het virtuele kantoor van het Nieuwe Werken is een zegen voor werknemers én werkgevers.

Meer nieuws over:

  • Slimmer werken
  • Het nieuwe werken

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar