×
×

Getest: Toshiba Satellite Radius 12 - convertible voor de veeleisende ondernemer

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren25/02/2016

Getest: Toshiba Satellite Radius 12 - convertible voor de veeleisende ondernemer
Op zoek naar een krachtige Windows 10 notebook die ook dienst kan doen als tablet? De Toshiba Satellite Radius 12 is uitermate geschikt voor op kantoor, thuis of onderweg. De fabrikant claimt dat het de eerste laptop ter wereld is met een draaibaar 12,5 inch Ultra HD 4K-scherm. Wij gingen er een tijdje mee aan de slag.

De Toshiba Satellite Radius 12 oogt dankzij zijn behuizing uit geborsteld aluminium niet alleen mooi, de slanke notebook voelt ook premium aan. Bovendien is het formaat van 12,5 inch – vergelijkbaar met een A4-schrift – ideaal. Aan de zijkanten vindt u een geheugenkaartslot, 2 USB 3.0-poorten, 1 USB-C-poort en 1 HDMI-uitgang voor randapparatuur. 

Vloeiend werken

Onder de metalen behuizing van deze Windows 10 notebook zit een razendsnelle CoreTM Intel i7 processor die garant staat voor hoogwaardige prestaties. In combinatie met de SSD van 256 GB en 8 GB RAM-geheugen, haalt u alles in huis om altijd en overal vloeiend te werken. Zelfs met veeleisende programma’s zoals AutoCAD of Photoshop. 

Verbluffend scherm

De convertible zou volgens de makers de allereerste laptop ter wereld zijn met een draaibaar 12,5 inch Ultra HD 4K touch screen. Het scherm is in ieder geval indrukwekkend. Er zijn vier keer meer pixels in vergelijking met een Full HD-scherm. Ook over het geluid hoort u ons niet klagen. De Satellite Radius 12 is uitgerust met speakers van harman/kardon en Bluetooth Link. 

Ook als tablet

Met de Satellite Radius 12 bent u niet enkel mobiel, maar ook flexibel. U kunt het scherm dankzij een 360 graden-scharnier immers volledig omklappen. Zodra u dat doet, schakelt het toestel onmiddellijk over naar tabletmodus. Wilt u teksten invoeren? Dan haalt u het virtuele toetsenbord tevoorschijn of klapt u het toestel opnieuw open. Het fysieke toetsenbord van de Satellite Radius 12 is voorzien van achtergrondverlichting, zodat u ook in slechte lichtomstandigheden vlot kunt werken. Het precisie-trackpad ondersteunt zelfs de nieuwste Windows 10-gestures. Voorts is de notebook ook nog uitgerust met een infraroodcamera die Windows Hello ondersteunt. Hierdoor kunt u inloggen aan de hand van gezichtsherkenning en dat werkt erg prettig. En de batterij? Die zong het tijdens onze test met één laadbeurt zo’n 6 uur uit. Helaas geen volledige werkdag, dus.

Conclusie

Met de Satellite Radius 12 kunt u altijd en overal comfortabel werken. Het toestel zit tjokvol vernieuwende technologie. Het veelzijdige lichtgewicht (1,32 kg) heeft het ideale formaat en is daardoor geschikt voor elke gebruikssituatie. Het enige minpuntje is dat de toetsen ietwat kleiner zijn dan in een standaard keyboard. Maar dat zal na enkele dagen of weken ook wel wennen.

Meer nieuws over:

  • review
  • notebook
  • Toshiba Satellite Radius 12

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar