×
×

Wist u dat…

Nieuws filtering op :

Uw smartphone linken met uw computer: zo begint u eraan

Wist u dat…door Proximus Bizz team22/09/2016

Tenzij u ze naar uzelf e-mailt of clouddiensten gebruikt, is het synchroniseren van documenten tussen uw smartphone en uw pc een minder voor de hand liggend proces dan het lijkt. Zeker op een iOS-apparaat (een iPad of een iPhone) komt er een beetje kunst- en vliegwerk bij kijken. We leggen u daarom uit hoe u dit voor mekaar krijgt.

iPhone

Sluit om te beginnen uw iPhone met een kabeltje aan op uw PC en start iTunes op. In iTunes klikt u links bovenaan op het kleine telefoonicoontje. U krijgt nu een overzichtsscherm van uw telefoon. In de linkse kolom klikt u op ‘Apps’. Er opent een nieuw scherm met een overzicht van alle apps op uw telefoon. Helemaal onderaan dit scherm bevindt zich een venster dat ‘Bestandsindeling’ heet. Hier vindt u alle apps waarmee u documenten tussen uw iPhone en uw computer kunt uitwisselen. Als u hier bijvoorbeeld op Word klikt, krijgt u een overzicht van alle documenten die u heeft aangemaakt op uw telefoon. Deze kan u dan naar uw bureaublad verslepen. Omgekeerd kan u ook bestaande documenten van uw pc naar dit venster verslepen, zodat u ze op uw telefoon kan openen. 

Android

Op een Android-telefoon is dit proces een heel stuk eenvoudiger. Wanneer u deze inplugt op een pc met Windows10 verschijnt er automatisch een keuzemenu om foto’s, video’s of digitale mediabestanden over te sluizen. De laatste optie is de meest interessante: ‘Apparaat openen en bestanden overbrengen’. Als u hier op klikt, verschijnt de gsm als een apparaat in uw Verkenner en kunt u simpelweg naar hartenlust bestanden klikken en slepen. 

Een Android-telefoon synchroniseren met een Mac is min of meer vergelijkbaar, maar daar moet u eenmalig een klein hulpprogramma voor installeren: Android File Transfer. Die simuleert dan min of meer de functie van de Windows-verkenner als u een smartphone inplugt. 

Cloud

Uit het bovenstaande kan u het misschien al opmaken: het makkelijkst synchroniseert u bestanden tussen computer en smartphone via de cloud. Met bijvoorbeeld OneDrive for Business parkeert u al uw bestanden op één centrale plaats waarna u ze later met elk apparaat opnieuw kan inkijken en bewerken: een pc, een telefoon of een tablet. OneDrive for Business zit gratis in onze Bizz Packs en levert u maar liefst 1 terrabyte (1.000 gigabyte) opslagruimte.

img-Proximus Bizz team

Proximus Bizz team

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.


Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Contact