×
×

Uw smartphone linken met uw computer: zo begint u eraan

door Proximus Bizz teamWist je dat…22/09/2016

Uw smartphone linken met uw computer: zo begint u eraan
Tenzij u ze naar uzelf e-mailt of clouddiensten gebruikt, is het synchroniseren van documenten tussen uw smartphone en uw pc een minder voor de hand liggend proces dan het lijkt. Zeker op een iOS-apparaat (een iPad of een iPhone) komt er een beetje kunst- en vliegwerk bij kijken. We leggen u daarom uit hoe u dit voor mekaar krijgt.

iPhone

Sluit om te beginnen uw iPhone met een kabeltje aan op uw PC en start iTunes op. In iTunes klikt u links bovenaan op het kleine telefoonicoontje. U krijgt nu een overzichtsscherm van uw telefoon. In de linkse kolom klikt u op ‘Apps’. Er opent een nieuw scherm met een overzicht van alle apps op uw telefoon. Helemaal onderaan dit scherm bevindt zich een venster dat ‘Bestandsindeling’ heet. Hier vindt u alle apps waarmee u documenten tussen uw iPhone en uw computer kunt uitwisselen. Als u hier bijvoorbeeld op Word klikt, krijgt u een overzicht van alle documenten die u heeft aangemaakt op uw telefoon. Deze kan u dan naar uw bureaublad verslepen. Omgekeerd kan u ook bestaande documenten van uw pc naar dit venster verslepen, zodat u ze op uw telefoon kan openen. 

Android

Op een Android-telefoon is dit proces een heel stuk eenvoudiger. Wanneer u deze inplugt op een pc met Windows10 verschijnt er automatisch een keuzemenu om foto’s, video’s of digitale mediabestanden over te sluizen. De laatste optie is de meest interessante: ‘Apparaat openen en bestanden overbrengen’. Als u hier op klikt, verschijnt de gsm als een apparaat in uw Verkenner en kunt u simpelweg naar hartenlust bestanden klikken en slepen. 

Een Android-telefoon synchroniseren met een Mac is min of meer vergelijkbaar, maar daar moet u eenmalig een klein hulpprogramma voor installeren: Android File Transfer. Die simuleert dan min of meer de functie van de Windows-verkenner als u een smartphone inplugt. 

Cloud

Uit het bovenstaande kan u het misschien al opmaken: het makkelijkst synchroniseert u bestanden tussen computer en smartphone via de cloud. Met bijvoorbeeld OneDrive for Business parkeert u al uw bestanden op één centrale plaats waarna u ze later met elk apparaat opnieuw kan inkijken en bewerken: een pc, een telefoon of een tablet. OneDrive for Business zit gratis in onze Bizz Packs en levert u maar liefst 1 terrabyte (1.000 gigabyte) opslagruimte.

Meer nieuws over:

  • smartphone
  • PC
  • Android

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar