×
×

GETEST: De hele dag productief met de Surface Pro 4

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren13/01/2016

GETEST: De hele dag productief met de Surface Pro 4
Op zoek naar een tablet die uw laptop echt kan vervangen? De Surface Pro 4 van Microsoft is onmisbaar voor veeleisende ondernemers. Uiterst krachtig, ontzettend efficiënt, stiller en koeler dan de voorgangers en voorzien van een puike batterij die u zonder problemen negen uur lang laat doorwerken.

Wie de Surface Pro 4 een dag gebruikt, wil niet meer terug. Dit is ongetwijfeld een échte laptopvervanger. Het toestel is uitgerust met een kristalhelder 12,3 inch scherm, vergelijkbaar met een A4-formaat. Onder de motorkap zit de meest recente Intel-processor, een must voor veeleisende multitaskers. De Surface Pro 4 draait op Windows 10 Pro en biedt – uiteraard – ondersteuning voor alle Microsoft Office toepassingen. Dankzij de allerlaatste update van Windows 10 bepalen bedrijven via Windows Update for Business zelf wanneer updates doorgevoerd worden. Bovendien is er een specifieke Windows Store for Business, aandacht voor Mobile Device Management (MDM) en Azure Active Directory Join. Nood aan meer specs? De standaardversie beschikt over een SSD met 128 GB opslagruimte en 4 GB RAM, maar er zijn ook versies van 256 of zelfs 512 GB opslag en 8 of 16 GB werkgeheugen. Om randapparatuur aan te sluiten is er een usb 3.0-poort. 

Optimale beveiliging via Windows Hello
Er is de laatste jaren ontzettend veel te doen rond veiligheid. Microsoft mist de boot niet en zet volop in op databescherming. Dankzij Windows Hello hoeft u zelfs geen wachtwoord in te voeren. U kunt inloggen via 3D gezichtsherkenning dankzij de 5-megapixel camera aan de voorzijde. Dat is niet enkel gemakkelijk, maar ook stukken veiliger. Uit onze test blijkt dat de gezichtsherkenning ontzettend goed werkt. De technologie herkent u bijvoorbeeld met en zonder bril. Een filmpje van The Australian bewijst zelfs dat het toestel absoluut geen moeite heeft met eeneiige tweelingen. Een foto voor de camera houden? Nee, dat werkt in geen geval. 

Premium gevoel
Met een gewicht van zo’n 786 gram is de Surface Pro 4 iets zwaarder dan de gemiddelde tablet, maar wel stukken lichter dan de dunste notebooks. Het toestel heeft een volledig metalen chassis, waardoor het onmiddellijk erg premium aanvoelt. De ingebouwde kickstand aan de achterzijde laat u het toestel in de gewenste kijkhoek zetten. 

Stylus voelt erg natuurlijk aan
Bij de tablet zit een geavanceerde stylus. De Surface Pen laat u snel aantekeningen maken, maar is dankzij de 1024 drukgevoeligheidsniveaus ook ideaal om erg precies te tekenen. Helemaal handig is de virtuele gum aan de achterzijde. Net zoals bij een gewone balpen kunt u ook op het uiteinde klikken. Eén klik volstaat om de notitie-app OneNote te starten. De stylus heeft uiteraard een ingebouwde batterij, maar Microsoft claimt dat één laadbeurt voldoende energie geeft om een volledig jaar met de stylus te werken. Gebruikt u de stylus even niet? Dan bevestigt u hem simpelweg aan de zijkant van uw Surface Pro 4 dankzij de krachtige ingebouwde magneet.

Stabiel
Optioneel kunt u ook nog een keyboardcover met achtergrondverlichting aanschaffen. De zogenoemde Type Cover (149,99 euro) is voorzien van gloednieuwe toetsen en het glazen trackpad is een stuk groter en preciezer. Met behulp van magneten bevestigt u de Type Cover in een handomdraai aan de Surface Pro 4. In vergelijking met de vorige versie is de toetsenbordcover niet enkel dunner en lichter, maar ook stabieler wanneer u hem op uw schoot gebruikt. Dat laatste is voornamelijk handig wanneer u de tablet in de trein of op het vliegtuig gebruikt. In combinatie met de Type Cover kunnen we in ieder geval spreken van een volledige laptopbelevenis.

De Surface Pro 4 van Microsoft is nu beschikbaar. Prijzen starten vanaf 999 euro.

Meer nieuws over:

  • toestellen
  • tablet
  • Microsoft
  • review

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar