×
×

4 supertips voor Outlook in Office 365

door JohanWist je dat…22/06/2016

4 supertips voor Outlook in Office 365
Eén van de grote voordelen van een pakket als Microsoft Office 365 is het dat alle software netjes met mekaar samenwerkt en dat er heel veel kleine, slimme manieren zijn om beter en efficiënter te werken. Maar die ontdekken is niet altijd zo simpel. Wij stellen er alvast 4 supertips voor die u kan gebruiken met Outlook in Office 365.

Link documenten

(Zware) Documenten doorsturen als bijlage in een email is niet altijd gemakkelijk of aangenaam. Wanneer u Office 365 Business Premium gebruikt hoeft dat ook helemaal niet. U laadt gewoon uw bestanden op naar OneDrive for Business, en in uw mailberichtje deelt u simpelweg een link naar het bestand. Voordeel: Outlook geeft uw contacten automatisch toelating om het bestand te editen. Hoeft dat niet meteen, dan kan u die toelatingen natuurlijk ook wijzigen.

Van afspraak naar nota’s en terug

Nota’s, lijstjes en verslagen bijhouden, dat kan prima in OneNote. Meer nog, OneNote zit geïntegreerd in Outlook zodat het wel heel makkelijk wordt om van die nota’s taken en kalender-items te maken.
Andersom kan natuurlijk ook. Kopieer een afspraak naar OneNote en u neemt meteen details mee zoals plaats, datum en tijd, agenda, enz. Typ op dezelfde OneNote pagina uw meetingverslag en u kan het nadien met één druk op de knop doorsturen naar alle deelnemers. Superhandig!

Zie (eerst) de mails die er echt toe doen

Deze kent u vast ook wel. U bent druk bezig, en de volgende keer dat u uw mails nog eens checkt is uw mailbox overspoeld door berichten. En dan moet u beginnen kijken en sorteren naar belang en dringendheid. Gebruikt u Outlook met Office 365, dan is er een nieuwe functie die u hierbij helpt. Die heet “Clutter” en werkt anders dan u zou denken.

U hoeft namelijk niet zelf eerst aan te geven welke mails u belangrijk vindt. Op basis van het soort mails (type, afzender, onderwerp, …) dat u leest of verwijdert, gaat Outlook trachten om te bepalen wat voor u belangrijk is. En die mails krijgt u prioritair in uw Inbox te zien.
De optie kan natuurlijk ook uitgeschakeld worden.

Reply-to-all

Vindt u dat ook zo vervelend: iemand stuurt een email met een aantal mensen in kopie, en voor u het weet krijgt u al de antwoorden en reacties van al die mensen continu in uw mailbox. Dat wordt snel teveel.
Gelukkig bestaat daar al lang een truukje voor, en dat heet in Outlook gewoon “Ignore.”
In uw mailoverzicht klikt u gewoon rechts op het mailtje dat u niet meer wil volgen, en dan kiest u “Ignore”.
Heeft u het mailbericht openstaan, dan vindt u “Ignore” normaal links bovenaan, bij de “Delete”-knop.


Meer tips en truukjes nodig? Bekijk ook onze Office 365 Veelgestelde Vragen of kijk hier om meer te weten over Microsoft Office 365.

Meer nieuws over:

  • Microsoft
  • Office365
  • tips
  • Outlook

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar