×
×

Poetsbeurt voor uw mobieltje in 6 stappen

door JohanLaat je inspireren23/03/2018

Poetsbeurt voor uw mobieltje in 6 stappen
De zomer komt eraan, tijd dus voor zon, zee, ijsjes en…een lenteschoonmaak. Ook voor uw smartphone. Met deze tips maakt u uw gsm weer proper en razendsnel.

 1. Weg met overbodige apps

  Zo is het zeker een goed idee om eens te kijken welke apps u nu eigenlijk echt gebruikt en welke niet. Heel veel apps downloaden we voor bepaalde momenten: een zakenreis, een project op het werk, een museumbezoek in uw vrije tijd… Daarna vergaren ze alleen maar digitale stof.

  Veel zelfstandigen hebben ook verschillende agenda-apps of apps om foto’s te bewerken. Kies de beste eruit en gooi de rest in de vuilbak en u maakt meteen heel wat plaats vrij, zowel in het geheugen als op uw home-scherm. Hierbij is het handig om te weten welke apps veel data verbruiken en opslaan.

  iPhone: druk op de app in het startscherm zolang tot deze begint de wiebelen. Druk op de X rechtsboven de app om hem te verwijderen. Druk op de home-knop.

  Android: ga naar ‘Instellingen’; ‘Apps/Applicaties’; Druk op de app die u wil verwijderen. De rest spreekt voor zich.

 2. ‘Onzichtbare’ data verwijderen

  De meeste apps slaan ook ‘cache’-data op uw gsm op: gegevens waarmee ze sneller kunnen inladen. Op zich een goede zaak, maar ook dit neemt ruimte in.

  Bij Android gaat u opnieuw naar ‘Instellingen’; ‘Apparaat’; ‘Opslag en USB’. Onder ‘gegevens in het cachegeheugen’ kan u zien hoeveel gigabyte dit cachegeheugen opvreet en deze data meteen ook wissen.

  Op de iPhone moet u dit per app doen en de makers van de app moeten dit ook expliciet mogelijk maken. Bij bijvoorbeeld Safari gaat dit via ‘Instellingen’; ‘Algemeen’; ‘Gebruik’; ‘Safari’ en tik op ‘Wijzig’. Druk daarna op het rode pictogram om de cache te verwijderen.

 3. Documenten: in de prullenbak of in de cloud?

  Ook foto’s, documenten en video’s nemen dikwijls veel plaats in, terwijl ze nooit meer het daglicht zien. Ga er dus even door en verwijder alle kiekjes die u kan missen.

  Belangrijke documenten kan u in de cloud bewaren, bijvoorbeeld op OneDrive. Denk aan werkdocumenten die u gedigitaliseerd heeft met uw smartphone of digitale facturen. Zo bent u ze niet kwijt, kan u ze steeds bekijken en nemen ze toch geen plaats in.

 4. Chit-chat of een belangrijk gesprek?

  Als u vaak een chatprogramma gebruikt, staan er hopen conversaties op uw telefoon, waar u niet veel meer aan hebt. Ook die kan u gemakkelijk archiveren.

  In WhatsApp bijvoorbeeld doet u dat in ‘Instellingen’, ga daar naar ‘Chats’ en klik op ‘Archiveer alle chats’. Komt er in de conversatie een nieuw berichtje binnen, dan duikt deze automatisch weer op.

  In Messenger houdt u uw vinger op het gesprek dat u wilt archiveren en druk u op ‘Meer’. Daarna verschijnt de optie om te archiveren.

 5. Schoon schip

  Wilt u echt helemaal schoon schip maken en uw telefoon volledig opnieuw installeren? Dat kan, maar dan moet u wel eerst al uw belangrijke foto’s, filmpjes en documenten bewaren in de cloud.

  Ga dan op een Android-gsm naar ‘Instellingen’; ‘Persoonlijk’; ‘Back-up maken en resetten’ en klik op ‘Fabrieksinstellingen herstellen’.

  Op een iPhone gaat u naar ‘Instellingen’, ‘Algemeen’, ‘Stel opnieuw in’. Tik dan op 'Wis alle inhoud en instellingen'.

 6. Oude telefoon

  Heeft u een iets oudere telefoon die wat slomer begint te werken? Met deze tips geeft u hem een verjongingskuur.

Meer nieuws over:

 • toestellen
 • smartphone
 • Apps
 • Data

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar