×
×

Getest: De Sony Xperia L2

door JohanWist je dat…15/03/2018

Getest: De Sony Xperia L2
Voor rond de € 200 hebt u heel wat keuzemogelijkheden. Sony, een merk dat niet meteen als prijsvechter bekendstaat, biedt in deze categorie de gloednieuwe Xperia L2 aan. De opvolger van de vorig jaar goed onthaalde L1. Kan de nieuweling de reputatie van zijn voorganger voortzetten? En hoe houdt hij zich staande tegenover de rest van de markt? Behoorlijk goed, zo blijkt.

Design

De L2 behoudt de typische Sony-stijl: een robuuste, hoekige telefoon. Hij kreeg wel een mooi afgeronde rug mee, waardoor hij heel aangenaam in de hand ligt. Hij heeft een metallic look, hoewel de body is van plastic is gemaakt en niet van aluminium. Het toestel is achteraan uitgerust met een vingerafdruksensor die prima reageert.

Scherm

Het scherm van deze Xperia L2 is 5,5 inch groot en heeft een resolutie van 1.280 bij 720 pixels. Dat is opnieuw een teken dat we hier met een budgettelefoon te doen hebben. L2’s duurdere broertjes hebben meestal een full hd-scherm van 1.920 bij 1.080 pixels. Dat gezegd zijnde: de iets lagere resolutie valt alleen op als je met een loep over het scherm gaat hangen. In het dagelijks gebruik zien teksten en foto’s er prima uit. Het scherm had wel iets helderder gemogen.

Camera

De camera van de L2 is uitgerust met een dertien megapixelsensor en een lens met f2.0-diafragma. Het apparaat kan daarmee heel wat licht binnentrekken en schiet dan ook meer dan behoorlijke foto’s met realistische kleuren en weinig ruis. De superieure scherpte of het zeer grote dynamisch bereik van telefoons uit de topklasse mist hij wel. De selfie-camera is uitgerust met een breedhoeklens van 120°, waardoor u verschillende mensen makkelijk op een foto past.

Batterij

Sony staat bekend als een merk dat zijn telefoons erg goed laat omspringen met batterijcapaciteit. De 3.300 mAh-batterij van de L2 houdt het zonder veel moeite een dag uit. Ziet u dat u in stroomnood komt, dan kan u met een druk op de knop de ‘Stamina’-stand inschakelen, waardoor de telefoon extra zuinig wordt. Ook handig: de batterijlader sluit u aan met een modere USB-C-aansluiting.

Processor en Multimedia

De Mediatek-chipset is een budgetvriendelijke chip die voor de meeste taken zonder veel problemen zijn mannetje weet te staan. Wel een mooi pluspunt is dat hij bijgestaan wordt door drie gigabyte aan werkgeheugen. In deze prijscategorie is twee of zelfs één gigabyte standaard. Helaas heeft Sony wel Android 7 Nougat als besturingssysteem gekozen en niet het nieuwere Android 8 Oreo. Hopelijk komt er binnenkort dus nog een upgrade.

Sony Xperia L2

Een echte Sony voor een vriendelijke prijs

7/10

Pros:
 • Springt zuinig om met zijn batterij
 • Goede camera en selfie-camera komt met breedhoeklens
 • Drie gigabyte werkgeheugen
 • De prijs: € 190,07 excl. BTW
Cons:
 • Designtaal van Sony gaat al een tijdje mee
 • Geen Full HD-scherm en het scherm mocht een tikje helderder zijn
 • Komt met Android 7, niet Android 8

Vind uw Sony Xperia L2 hier

Meer nieuws over:

 • toestellen
 • smartphone
 • Sony
 • Xperia L2

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar