×
×

9 onmisbare tools en apps voor elke starter

door JohanLaat je inspireren02/10/2017

9 onmisbare tools en apps voor elke starter
Digitale tools zijn voor ondernemers onmisbaar geworden om van hun bedrijf een succes te maken. Hier zijn negen apps en softwarepakketten die elke (beginnende en gevestigde) bedrijfsleider zou moeten kennen.

 1. Teamleader

  Teamleader is een op en top Belgisch product dat aan een internationale veroveringstocht is begonnen. Deze online-tool voor zowel klantenbeheer, als projectmanagement als facturering bespaart tijd en zorgt er voor dat bedrijfsleider niet verdrinken in een zee van informatie.

 2. Basecamp

  Met verschillende teams en collega’s aan één project werken brengt heel wat uitdagingen mee. Het is vaak een titanenwerk om alle planningen, documenten, acties en communicaties overzichtelijk en actueel te houden. Basecamp neemt die zorg helemaal uit handen en vervangt ook het traditionele heen-en-weer gemail tussen teamleden.

 3. Timely

  Wie als ondernemer per uur betaald wordt, weet hoe tijdrovend het is om time sheets bij te houden. Timely is een kruising tussen een agenda, een takenplanner en een app om time sheets in te geven en kan precies bijhouden hoeveel tijd u aan een bepaalde job besteedt. Ook de vergoeding wordt door het programma automatisch berekend. Als starter geeft u dat een goed overzicht om ook uw offertes accurater te maken.

 4. Mint

  Elke startende bedrijfsleider moet de financiën van zijn zaak goed in de gaten houden. Het is zeker niet het leukste facet van ondernemen, maar het is wel absoluut noodzakelijk. Enter Mint. Het programma – zowel online als voor de smartphone – helpt budgetten op te stellen, uitgaven en kosten bij te houden en ramingen te maken. En het herinnert je er aan welke rekeningen je nog moet betalen, zodat rappelkosten verleden tijd zijn.

 5. Audible

  Boeken lezen is een uitstekende manier om bij te blijven in je vakgebied. Alleen… welke ondernemer heeft daar nog tijd voor? Met Audible van Amazon download je luisterboeken naar je smartphone en kan je ze overal beluisteren waar en wanneer je wilt en als het jou uitkomt, bijvoorbeeld in je auto of op de trein. Het aanbod is zeer uitgebreid maar focust wel vooral op Engelstalig werk. Nederlandstalige boeken ga je er niet vinden.

 6. Winstreak

  Winstreak – voor iOS en Android – is een soort digitale coach die je motiveert om je doelen te behalen en je grenzen te verleggen. Je kiest elke dag drie 'wins' om te halen en ’s avonds kan je die afvinken, zodat je met een positief gevoel naar bed gaat en met de juiste mentaliteit aan een nieuwe dag kunt beginnen.

 7. Snapchat

  Voor wie ouder is dan dertig is Snapchat vaak een mysterie, maar ondernemers die jongeren proberen te bereiken, moeten met deze app aan de slag gaan. Uitdagingen, wedstrijden, kwissen, verhalen achter de schermen…de mogelijkheden om deze groep in contact te treden, zijn legio. Het is even doorbijten om het programma helemaal te doorgronden, maar daarna kan de fun beginnen.

 8. Asana

  Wat hebben General Electric, Dropbox, Tesla en Samsung met elkaar gemeen? Ze gebruiken allemaal Asana, een cloud-app voor projectmanagement dat ooit het leven zag als interne tool bij Facebook. Met Asana behoud je volledige controle over een project en kan je meteen zien wie waarvoor verantwoordelijk is en hoe ver het werk staat. Asana kan je trouwens ook naadloos laten samenwerken met Slack om bijvoorbeeld over bepaalde taken updates in een Slack-kanaal te posten.

 9. LinkedIn

  LinkedIn had heel erg de reputatie om vooral een HR-tool te zijn (en dat is het nog), maar het is tegenwoordig veel meer: een plek om je personal brand te promoten, om te netwerken, om boeiende artikels en opinies te lezen en om nieuwe ideeën op te doen. Je mag dus zeker een persoonlijke pagina op LinkedIn beginnen, maar een bedrijfspagina hoort hier evengoed thuis.

Tot slot

Natuurlijk zijn er nog heel wat andere apps en tools die u zeker kunt overwegen om in uw zaak te gebruiken.

Meer nieuws over:

 • software
 • starters

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar