×
×

Smartphones in 2018: wat kunnen we verwachten?

door JohanWist je dat…31/01/2018

Smartphones in 2018: wat kunnen we verwachten?
Smartphones worden elk jaar een slimmer, sneller, handiger, platter, … . Welke nieuwe snufjes mogen we in 2018 op onze toestellen verwachten en welke modellen hebben de grote fabrikanten in petto? Een blik in de glazen bol!

Zonder randen

Enkele zaken zagen we in 2017 al om de hoek piepen. Schermen zonder rand bijvoorbeeld. Er was nog één fabrikant die de kat uit de boom keek (Sony) maar ook die lijkt nu toe te geven aan de nieuwe trend. En laten we eerlijk zijn, dit soort schermen ziet er een stuk moderner uit. Een langer en smaller scherm ligt makkelijker in de hand én er past meer informatie op. Echt nieuw is dat deze feature nu ook in de lagere prijsklassen zal opduiken. Huawei bijvoorbeeld komt met de P Smart, een telefoon zonder rand en meteen lang, smal scherm. Prijs: 259 euro.

Draadloze hoofdtelefoon

Een meer controversiële evolutie die zich verderzet, is het verwijderen van de hoofdtelefoonaansluiting. Steeds meer fabrikanten gaan ervan uit dat hun klanten het liefst draadloze hoofdtelefoons gebruiken.

Toegegeven, draadloos naar muziek luisteren, bellen… is een pak handiger, maar we kunnen ons wel voorstellen dat veel mensen graag nog even vasthouden aan hun oude hoofdtelefoon.

Vingerafdrukscanner in het scherm

Helemaal nieuw voor 2018 is de vingerafdrukscanner die in het scherm zelf verwerkt is. Bij de meeste telefoons zonder rand zit deze nu achteraan. Volgend jaar zal hij bij veel (top)toestellen waarschijnlijk terug naar voren verhuizen. Uw telefoon ontgrendelt u dan door op het scherm te drukken: snel én handig. Prototypes die deze technologie aan boord hebben, zijn al gespot.

Nieuwe telefoons anno 2018 en hun snufjes op een rijtje

Eind februari wordt in Barcelona het Mobile World Congress georganiseerd, de belangrijkste telecombeurs ter wereld. Deze nieuwelingen zouden er hun opwachting maken:

 • Nokia 9: haarscherpe fotografie

  Het nieuwe Nokia-topmodel krijgt waarschijnlijk een OLED-scherm mee en, uiteraard, een dubbele camera. Superieure fotografie zal een speerpunt blijven voor deze telefoon. Nokia blijft verder werken met de Duitse lenzenfabrikant Zeiss. Heb je haarscherpe foto’s nodig voor je werk? Dan is deze eentje om naar uit te kijken.

 • Samsung Galaxy S9: 1000 frames per seconde

  De S9 wordt een van de eerste telefoons die de gloednieuwe (en razendsnelle) Snapdragon 845-chip onder de motorkap heeft. Volgens de geruchtenmolen komt er ook een vingerafdrukscanner onder het scherm. Plus een camera die 1000 frames per seconde kan schieten. Voor extreme slow motion.

 • Huawei P11: artificiële intelligentie

  De P10 bood al een geavanceerde AI-chip aan. Die is onder meer in staat is om bepaalde scenes te herkennen om daarop zelf de beste camera-instellingen te kiezen. In de opvolger zullen de AI-capaciteiten alleen maar uitgebreid worden.

 • Samsung Galaxy X: plooibare telefoon

  Het is lang niet zeker of hij al op MWC te zien zal zijn, maar Samsung werkt in zijn labo’s volop aan een telefoon met buigbaar scherm. Hij heeft twee schermen (zowel voor- als achteraan) die u kan uitvouwen. Smartphone en tablet in één!

Hun voorgangers zijn nog niet passé. Koop ze nu voordelig bij Proximus:

Meer nieuws over:

 • smartphone
 • Samsung
 • Huawei
 • Nokia
 • Galaxy X
 • Galaxy 9
 • Nokia 9
 • P11

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Reageer

{{ totalResults ? (((totalResults == 0) || (totalResults == 1)) ? "reactie" : "reacties") : ("reactie") }}


Avatar


Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar