×
×

Gsm in het water gevallen? 5 tips!

door PhilippeWist je dat…07/06/2017

Gsm in het water gevallen? 5 tips!
Op de werf, onderweg, zelfs in bad… …heel veel mensen gebruiken hun smartphones in de buurt van water. Geen wonder dus dat er af en toe wel eens eentje een duik maakt. Wat moet u doen als uw gsm in het water belandt?

 1. Uw vervangsmartphone ligt al klaar

  Vaak ontdekt u pas wat uw smartphone voor uw zaak betekent wanneer u hem kwijt bent. Lastig, natuurlijk, maar lang hoeft u niet zonder te zitten. Want wanneer uw gsm stuk, kwijt of gestolen is krijgt u als Proximus abonnee van ons gratis een vervangtoestel, en dat een hele maand lang. 
  Ga gewoon langs bij de Bizz Expert in uw favoriete Proximus Center en u kan uw vervangtoestel meteen meenemen.

 2. Voorkomen

  De beste manier om er voor te zorgen dat uw gsm niet in het water terechtkomt, is natuurlijk door hem nooit in de buurt van water te gebruiken. Toegegeven, dat is niet altijd even praktisch of realistisch. Het is erg leuk om snel uw Facebook-updates te checken aan de rand van uw vakantiezwembad, maar doe dat toch maar best voorzichtig. 

  Goed nieuws is dat heel wat moderne smartphones waterdicht zijn of toch ten minste bestand tegen spattend water. Dat betekent dat ze zelfs een korte duik in een toiletpot overleven. De winkel waar u uw gsm kocht of de website van de fabrikant kan hierover uitsluitsel geven. 

  Is uw model niet bij de “gelukkigen”, dan bestaan er waterdichte hoesjes. Meestal zijn die wel vrij groot, dus u ruilt dan wel wat gebruiksgemak in voor zekerheid. 

 3. Maak alvast een back-up

  Uw smartphone in het water laten vallen kan iedereen overkomen. Als u zich wil behoeden voor dit onheil, is het handig dat al uw belangrijke gegevens gebackupt zijn. U kan dan kiezen voor een externe harde schijf of voor een online back-up in de cloud zoals met OneDrive for Business. 

  Dat is een zeer handige en eenvoudige cloud-app van Microsoft waarmee u uw eigen “online kluisje” maakt. En voor Bizz Pack-klanten is OneDrive for Business bovendien helemaal gratis. Hoe u deze gebruikt op uw smartphone leest u hier

  Ons advies: combineer online en offline back-ups om helemaal zeker te zijn van uw zaak.

 4. Garantie

  Is uw telefoon in het water beland en werkt hij niet meer naar behoren? Dan is uw eerste reactie misschien: “Gelukkig heb ik nog garantie”. Helaas, dat zou wel eens op een teleurstelling kunnen uitdraaien. 

  In de overgrote meerderheid van de gevallen geldt uw garantie niet voor een telefoon die nat is geworden. Fabrikanten plaatsen zelfs speciale sensoren (een soort stickers) in de telefoons die verraden dat het apparaat in contact is gekomen met water. En dan staat u er alleen voor. 

  Ook bijkomende winkelgaranties dekken waterschade meestal niet, al kan het natuurlijk nooit kwaad om even bij de winkel in kwestie te informeren.

 5. Nooit meer zonder telefoon met Smartphone Omnium

  U kan echt niet meer zonder smartphone? Dan kan u maar beter goed gedekt zijn. Met Smartphone Omnium, bijvoorbeeld. 

  Die dekt niet enkel reparatie, maar geeft u ook recht op een vervangtoestel.de dag zelf (in België) of de volgende dag (binnen de Europese Unie). Bescherm uw smartphone ook tegen diefstal, verlies of schade. U leest er hier alles over.

 6. Redden wat er te redden valt

  Dat uw telefoon in het water belandde, betekenen niet dat hij reddeloos verloren is, ook al is hij niet waterdicht. Dit stappenplan brengt soelaas: 

  • Haal de gsm zo snel mogelijk uit het water en zet hem meteen uit. Hoe lang hij kopje onder blijft, hoe groter de kans op schade.
  • Haal, indien mogelijk, direct de batterij uit het toestel. Water en stroom zijn nooit vrienden geweest.
  • Haal ook alle geheugen- en sim-kaarten uit het toestel en verwijder het achterste hoesje. Schudt zo veel mogelijk het overtollige water uit het toestel en gebruik keukenpapier om te deppen.
  • Gebruik nooit een haardroger: de lucht is vaak te warm voor de gevoelige gsm-onderdelen en blaast het water ook nog verder in het toestel.
  • Leg je GSM minstens 24 uur (en liefst zelfs nog langer) in… kattenbakvulling. Die vulling is extreem absorberend en zal het water als het ware uit je telefoon “zuigen”. Droge rijst en muesli hebben ongeveer dezelfde eigenschap, maar de absorptiegraad van kattenbakvulling is ongeëvenaard.
  • Probeer nu pas uw telefoon terug op te starten. De kans is behoorlijk dat hij het weer doet.

Meer nieuws over:

 • smartphone
 • vervangsmartphone
 • smartphone omnium
 • Waterschade

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar