×
×

3 redenen waarom u die updates op uw smartphone maar beter installeert

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren05/09/2016

3 redenen waarom u die updates op uw smartphone maar beter installeert
Elke paar weken, en soms zelfs nog vaker, krijgt u van uw smartphone een berichtje dat u een update moet installeren. Is het absoluut noodzakelijk om dat meteen te doen? Of mag u gerust een keertje overslaan? Toch maar beter niet.

Cybercriminelen te slim af

De beste reden om die updates te installeren, en ook de meest voorkomende reden waarom fabrikanten ze aanbieden, is dat ze de veiligheid van uw telefoon verbeteren. Malafide hackers en cybercriminelen zijn continu op zoek naar zwakke plekken in de software van uw smartphone. De Samsungs en Apples van deze wereld doen vreemd genoeg net hetzelfde. Niet om u een hak te zetten, maar net om eerst zelf alle programmeerfouten, omweggetjes en gaatjes om data te stelen te vinden. Met de updates die ze dan ontwikkelen worden de achterdeurtjes weer even dichtgetimmerd. Tot er weer opnieuw fouten worden ontdekt, natuurlijk. 

Betere wifi

De updates houden uw smartphone niet alleen veiliger, ook de reguliere functies worden verbeterd. De technologie staat immers niet stil. Denk dan bijvoorbeeld aan betere en/of snellere wifi-verbinding, betere Bluetooth-verbindingen, een snellere en accuratere vingerafdruksensor, enzovoort. Soms komen de updates ook met compleet nieuwe functies. Dat is meestal het geval bij een “grote” update (bijvoorbeeld van iOS 8 naar iOS 9 of Android 5 naar Android 6) maar soms zitten er ook in tussentijdse updates leuke nieuwe functionaliteiten ingebakken. Blijf dus up-to-date met een update!

Oude telefoon = trage telefoon? 

Bij al dat goede nieuws, horen we ook een paar waarschuwingen. Soms kan een update een goed werkende telefoon wat slomer maakt, zeker als het een ouder model betreft. Dat was bijvoorbeeld het geval bij iOS 8 en de eerste versies van iOS 9 op de iPhone 4S en 5. De nieuwste versies van de software hebben dat probleem grotendeels opgelost. 

Smartphone in de soep

Héél af en toe kan het zelfs gebeuren dat, ondanks alle testwerk en voorzichtigheid, een update de telefoon compleet de soep laat indraaien. Die gevallen zijn wel bijzonder zeldzaam. De voordelen van de updates blijven een stuk belangrijker dan dit nadeel. In zulke noodgevallen zal er vaak ook binnen een dag een nieuwe update de wereld ingestuurd worden die alles weer rechtzet. 

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar