×
×

5 dingen waarvan u niet wist dat uw smartphone ze kon

door Dirk en MarjanLaat je inspireren08/02/2017

5 dingen waarvan u niet wist dat uw smartphone ze kon
Onze smartphones gebruiken we vooral om te bellen, te sms’en, muziek te luisteren en te surfen op internet en sociale media.

Maar ze hebben ook nog onvermoede andere kunstjes in de mouw zitten. Zoals deze 5 bijvoorbeeld.

 1. Gebruik uw smartphone als waterpasser

  Zowat alle telefoons zijn tegenwoordig met een gyroscoop uitgerust, een instrumentje dat er bijvoorbeeld voor zorgt dat het beeld op uw scherm meedraait als u uw telefoon draait.

  Die gyroscoop kan perfect als waterpasser ingezet worden. Bijvoorbeeld om te controleren of een schilderij of een foto aan de muur wel mooi recht hangt. In de App Store van Apple en Google Play voor Android zijn daarvoor heel wat appjes te downloaden.

 2. Bedien andere apparaten via infrarood

  Deze is enkel voor (sommige) Android-gebruikers, want de iPhone van Apple heeft geen infrarood-module aan boord. Met zo’n infrarood-module kan u in theorie elk apparaat bedienen dat met infrarood-commando’s aangestuurd wordt: uw tv-toestel, uw tv-box, versterkers, cd-spelers …

  Daarvoor heeft u natuurlijk ook wel de juiste app nodig. Er bestaan zelfs apps waarmee u van uw gsm een universele afstandsbediening maakt. Een kastje dus waarmee u uw complete installatie bedient.

 3. Automatiseer uw leven

  U vindt makkelijk apps voor alle mogelijke en onmogelijke toepassingen. Maar wat als u apps met mekaar laat samenwerken? Dat kan onder meer met IFTTT oftewel: If This Then That. IFTTT is een app die allerlei diensten die eigenlijk niks met elkaar te maken hebben, aan mekaar koppelt om bepaalde zaken mogelijk te maken.

  Een paar voorbeelden maken veel duidelijk: u kan er met IFTTT voor zorgen dat uw smartphone automatisch wifi inschakelt wanneer u thuis of op kantoor bent. En weer uitschakelt wanneer u weggaat. Of: dat elk bericht dat u op Twitter plaatst ook op Facebook komt.

  Mooi, maar het gaat ook verder dan puur software: IFTTT kan er ook voor zorgen dat “slimme” lampen op kantoor of in huis automatisch gaan branden als de zon onder gaat. Of dat uw garagepoort zich vanzelf opent zodra u met uw auto uw huis of kantoorparking nadert. Of dat uw verwarming gaat branden wanneer u uw kantoor verlaat en naar huis vertrekt. Op de dienst zelf staan zo al honderden voorbeelden die u kan uitproberen, maar u kan ook perfect zelf scenario’s samenstellen.

 4. Haal gewiste foto’s terug

  Waarschijnlijk heeft ook u, tijdens het bladeren door de fotobibliotheek, wel eens per ongeluk een foto gewist. Dat hoeft geen ramp te zijn.

  In de Photos-app van Apple klikt u onderaan rechts op ‘Albums’. Hier vindt u een mapje terug dat ‘Recent verwijderd’ heet. Als u dit opent, ziet u alle foto’s die u in de laatste 30 dagen heeft weggegooid. Als u op een foto klikt, ziet u onderaan ‘Zet Terug’. Hiermee zet u deze foto terug in uw fotobibliotheek.

  Gebruikt u een Android-telefoon met Google Photos? Klik dan bovenaan links op het hamburger-icoontje (de drie streepjes op elkaar) en ga naar ‘Prullenbak’. Klik op een foto en hou deze ingedrukt zodat hij geselecteerd wordt. Druk daarna op het pijltjes-icoon rechtsboven.

 5. Blokkeer vervelende telefoonnummers

  Wordt u op de meest onmogelijke momenten lastig gevallen aan de telefoon door mensen die u iets proberen te verkopen? De remedie is simpel: blokkeer het nummer.

  Klik op een iPhone daarvoor op het telefoon-icoontje en kies rechts onderaan voor ‘Recent’. Hier ziet u alle recente oproepen die u kreeg. Klik op de ‘i’ achter het bewuste nummer, scroll helemaal naar onder en druk op ‘Blokkeer deze beller’.

  Op Android-telefoons zijn er verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van het merk van telefoon. Bij HTC-apparaten is de procedure ongeveer dezelfde als op een iPhone. Bij Samsung is er een lijst van telefoonnummers die geblokkeerd zijn in het instellingenmenu van de telefoon. Daar voegt u dan de nummers aan toe. Er zijn voor Android en iPhone trouwens ook apps die dit klusje kunnen klaren, zoals TrueCaller.

  Heeft u veel last van ongewenste oproepen of sms’en, bekijk dan zeker ook even onze FAQ hierover.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar